Terapia cu pestisori Garra Rufa

Share Button

Pestisorii Garra Rufa au aparut in apele calde care inconjoara orasul Kangal din Turcia. Ei se hranesc in mod normal cu plancton (organisme marine, care traiesc plutind in apa marii si nu se deplaseaza, sau se deplaseaza pe distante foarte mici, milimetrice), dar din cauza lipsei acestuia au inceput sa ciugoala celule moarte de pe pielea umana.

In ultima perioada, ingrijirea mainilor si picioarelor cu ajutorul “ pestisorilor doctor “ Garra Rufa, a devenit din ce in ce mai des folosita, ajungand sa fie practicata cu succes si de unele saloane de lux de la noi din tara. Cu siguranta, in ultimii ani, cand ati fost in vacanta la mare, la noi sau in alte tari (indeosebi  Bulgaria, Turcia, Grecia sau Croatia) ati observat printre multitudinea de tarabe de pe faleza, si niste acvarii pline cu pestisori, si in care unii turisti bagau picioarele sau mainile.

pestisori Garra Rufa

Acesti pestisori Garra Rufa reprezinta o terapie estetica inovatoare deoarece ei se hranesc cu celulele moarte ale pielii si cu cuticulele din jurul unghiilor de la maini si de la picioare, fiind folositi chiar si pentru tratarea psoriazisului, a eczemelor sau a pielii tari de pe maini si picioare. Beneficiul terapeutic al SPA-ului cu pestisorii doctor se datoreaza unei substante secretate de saliva pestilor, numita diathanol, care este renumita pentru puterea ei vindecatoare.

Practicantii acestui tip de terapie spun ca tratamentul nu este permanent pentru toate afectiunile. Dupa aceasta terapie unii pacienti au scapat pentru totdeauna de psoriazis, dar la altii a reaparut odata cu incetarea tratamentului.

salon pestisori Garra Rufa

Daca doriti, saloanele de cosmetica de lux va pot pune la dispozitie servicii de manichiura si pedichiura facute cu ajutorul pestilor doctor Garra Rufa. Procedura dureaza intre 10 si 30 de minute, timp in care va trebui sa stati cu mainile si picioarele bagate intr-un acvariu plin cu pestisori lacomi, care se vor hrani cu cuticulele de la mainile si de la picioarele dumneavoastra. La final, masati-va  mainile si picioare cu un ulei si veti avea o piele foarte catifeleta. Costul unei astfel de terapii costa aproximativ intre 20 si 50 RON.

Chiar daca este una dintre cele mai in voga proceduri SPA, este bine sa stiti ca terapia Garra Rufa poate fi si periculoasa pentru sanatate. Unii specialisti sustin ca acesti pestisori pot transmite o serie de infectii, iar persoanele cele mai predispuse la asa ceva sunt cele care sufera de diabet sau boli hepatice.

Pentru a se evita astfel de situatii este foarte important ca pestii sa fie sanatosi si sterilizati inainte de utilizarea lor terapeutica, pentru ca in caz contrar va puteti trezi cu infectii grave ale pielii, boli de sange sau chiar diaree dupa mica interventie a doctorului Fish.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.