Suflul sistolic la copii

Share Button

Nu trebuie sa va alarmati prea tare de la inceput, deoarece suflul sistolic nu este o boala, ci el poate atrage atentia unor eventuale probleme cardiace pe viitor, pentru copilul dumneavoastra.

suflu sistolicDe cele mai multe ori, parintii se agita fara rost, in momentul in care medicul pediatru spune ca micutul are suflu sistolic, nestiind de fapt ce inseamna acest lucru.

Este bines a stiti ca o buna parte a copiilor cu varsta de pana la 7 ani au suflu sistolic. In primul rand, inainte sa va agitati, va trebui sa va amintiti daca copilul vostru a suferit vreaodata de vreo infectie amigdaliana care nu a fost tratatat corespunzator.

suflu sistolicIn perioada cand se afla in pantecele mamei, inima micutului nu are formati pereti intactili intre atrii si nici intre ventriculi, iar sangele circula cu foarte mare usurinta prin orificii. Aceste orificii ar trebui sa se inchida la nastere, dar de cele mai multe ori nu se intampla acest lucru. Zgomotul pe care medicul il aude este facut, de fapt, de circulatia sangelui prin aceste orificii, care ar trebui sa se inchida pana in jurul varstei de 7 ani. Daca acest lucru nu se intampla, atunci cu siguranta este vorba de o afectiune a inimii copilului. In acest moment, suflul sistolic este un simptom al unei malformatii a inimii, fie la nivelul muschiului cardiac, fie la nivelul valvelor sau peretilor inimii.

Iata care sunt o parte intre simptomele care va pot indica faptul ca micutul vostru ar putea avea suflu sistolic:

–          Mofturi la masa ( sau lipsa poftei de mancare)

–          Copilul nu ia suficient in greutate (nu asimileaza)

–          Picioare umflate

–          Puls inconstant

–          Febra frecventa

Pentru a va linisti si a nu va alarma fara rost, nu ar strica sa cereti si parea si unui medic pediatru cardiolog, care va face o ecografie color si o electrocardiograma inimii micutului dumneavoastra. Daca intr-adevar se confirma ca micutul are suflu sistolic care indica si prezenta unor afectiuni congenitale sau alte efectiuni, medicul poate prescrie in functie de caz un tratament medicamentos sau, in cazuri mai grave, chiar chirurgical.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.