Stresul și locul de muncă – Cum să scapi de stres, să-l transformi din dușman în aliat?

Share Button

În ziua de azi stresul este viața însăși. Este suficient să mergi la job și să ai parte de stres. Când încep să curgă facturile devii automat stresat. Când trebuie plătită rata la casă ai parte iar de stres. Când copiii au nevoie de diferite lucruri și ai de cheltuit o groază de bani iar intervine stresul. Orice femeie care are prea multe lucruri de făcut va fi afectată de stres. Excesul în orice duce la o creștere intensă a stresului.

Despre stresul la locul de muncă am putea spune că este un pic altfel, în sensul că solicitarea nervoasă este mai intensă, iar astfel șansele de îmbolnăvire cresc. Stresul afectează fiecare angajat și poate cauza tulburări de somn, stări depresive, lipsă de putere și de energie în organism, scăderea capacității de muncă și de concentrare. O femeie se poate îmbolnăvi destul de ușor din cauza stresului, specialiștii în domeniul medical spun că hipersensibilitatea ei la frustrările acumulate îi poate cauza boli psihologice (ca de exemplu atacuri de panică, depresie, tristețe și altele).

Multe femei decid să-și schimbe jobul din cauza stresului. Își doresc un job mai relaxant și un salariu decent, iar pentru aceasta schimbă mai multe locuri de muncă pentru a găsi mereu ceva mai bun. Unele mai tinere sunt interesate să afle și informații despre videochat mai ales dacă acest job nu înseamnă decât vinderea unor iluzii în mediul virtual și nu implică dezvăluirea identității persoanei.

tratament pentru durere de cap

Când stresul este prea mare și consecințele sunt grave se ajunge chiar la medic pentru a primi un tratament pentru insomnie, depresie și alte simptome pe care le-a provocat acesta. Stresul poate duce frecvent la tulburări de somn și oboseală excesivă. Dacă perioada de depresie durează foarte mult acest lucru se vede pe chipul persoanei, deoarece starea de depresie are un efect negativ asupra fizicului. Mai mult decât atât, stresul poate duce la scăderea sistemului imunitar al organismului și la îmbolnăvirea acestuia. Multe femei consideră că atunci când sunt stresate este bine să stea un timp singure sau izolate. Din păcate acest lucru nu ajută, singurătatea poate chiar accentua problemele și starea negativă creată de stres.

Soluții pentru a scăpa de stres

  • Dansul ajută la diminuarea stresului. Prin dans îți ameliorezi durerile musculare și de articulații, îți întărești oasele, scapi de depresie, previi afecțiunile psihiatrice, îți menții silueta, combați oboseala și îți energizezi organismul.
  • Gimnastica este un mod simplu de a scăpa de stres și de a-ți relaxa musculatura corpului.
  • Fumatul nu te scapă de stres, acest viciu cu siguranță îți va afecta negativ sănătatea.
  • Băile relaxante pot elimina cu succes stările proaste create de stres.
  • Meditația te ajută să te relaxezi, să scapi de stres, de gânduri negative, de stările de nervi. Sunt suficiente doar câteva minute de meditație pentru a te simți mai bine și a-ți echilibra corpul.
  • Muzica este liniștitoare, îți îmbunătățește dispoziția și îți oferă liniștea interioară.
  • Cântă chiar dacă nu ai voce și vei vedea că poți scăpa de stres.
  • Plimbă-te în natură când ești stresat, aceasta este un mijloc sigur dar cu efect imediat împotriva stărilor proaste create de stres.
  • Cititul sau lectura în general reprezintă o terapie pentru a scăpa de stres.
  • Zâmbește mai des și astfel scapi mai ușor de stres, iar în plus vei vedea că nu te mai îmbolnăvești. Uită-te mai des la comedii pentru a avea o stare de bună-dispoziție.

Pentru a combate stresul trebuie să te cunoști pe tine, să știi ce te ajută în obținerea unei stări de detașare, să te autoanalizezi și să știi să eviți situațiile conflictuale.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.