Sfaturi in alegerea si intretinerea unei perechi de incaltaminta din piele

Share Button

Daca  doriti sa va cumparati o pereche de pantofi din piele, este foarte important sa tineti cont de cateva aspecte ca va vor fi de mare ajutor.

Un prim astfel de aspect, il reprezinta cunoasterea marimii de care aveti nevoie, deoarece alegerea unei marimi nepotrivite poate avea efecte negative asupra piciorului dumneavoastra. Astfel, un pantof trebuie sa vi se potriveasca perfect, adica sa fie cu 5 mm mai mare decat degetul mare de la picior. Se cunoaste foarte bine faptul ca orice fel de incaltaminte din piele nu se lasa in lungime, dar in schimb in latime poate ceda chiar mai mult de 5 mm.

Alegerea captuselii este un alt aspect foarte important de care trebuie sa tineti cont cand sunteti in postura de a alege o pereche de incaltaminte din piele, deoarece in  sezonul cald nu este recomandata incaltamintea cu captuseala texila, pentru ca va face piciorul sa transpire.

Pentru sezonul cald se recomanda incaltamintea cu captuseala de mesina.

Cand va incaltati cu o pereche de pantofi din piele, folositi intotdeauna o limba de incaltat, pentru a va incalta mai usor si pentru a nu distruge partea din spate a incaltamintei.

incaltaminteFoarte important este ca dupa fiecare purtare, sa curatati incaltamintea.

Astfel, incaltamintea din piele neteda ori presata se curata de praf cu ajutorul unei perii sau cu o carpa moale. Daca are pete de grasime, acestea se indeparteaza foarte usor cu apa si detergent. Dup ace ati facut aceste operatiuni, aplicat un strat de crema speciala, pentru incaltaminte, dupa care lustruiti cu ajutorul unei carpe moi. Dupa ceva timp, si dupa ce ati aplicat de mai multe ori crema de incaltaminte,  va trebui sa curatati incaltamintea cu putina benzina, pentru a favoriza patrunderea cremei in piele.

Atentie ! Nu spalati incaltamintea din piele in masina de spalat rufe !

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.