În seara aceasta am fost la teatru

Share Button

În seara aceasta am fost la teatru. Nu, nu la teatru.. Ați înțeles greșit! La teatru. Vă amintiți atunci când vă duceți la teatru pentru că vreți să mai ieșiți din casă și parcă nu sunteți genul să vă duceți la un bar sau la cinema.. adică cinema-ul este nou în Galați și aproape inexistent prin ceea ce prezintă.. deci, continui.. vă duceți la teatru pentru că sunteți niște oameni mai educați și în fine, ajungeți acolo și.. de cele mai multe ori plecați cu un gust amar.. îmm.. s-au străduit.. da.. ei, sunt și ei oameni, au salarii mici.. ce să-i faci.. asta-i viața.. la prețul ăsta ce să facă și ei..

Ei, cum vă spuneam.. în seara aceasta am avut ocazia să merg la teatru, la mine în oraș, în „comunistul” Galați. La ce piesă? Privacy settings.
Text și regie: Radu Andrei Horghidan, Scenografie: Monica Turcu, Coregrafie: Elena Anghel
Distribuția: Vlad Ajder, Ionuț Moldoveanu, Elena Ghinea, Elena Anghel, Oana Mogoș, Răzvan Clopoțel și Ștefan Aleksandru Forir

Cum să vă explic ca să înțelegeți? Cel mai bun compliment este din partea tatălui meu: ”Asta bate teatrul de stat!” Și sala era plină ochi, la casă nu mai erau locuri la ora 6 fără zece, când am ajuns noi, a trebuit să o rog pe casieră să ne dea bilete fără locuri, că sigur mai rămân câteva locuri libere în sală.

🙂 A costat 20 de lei, a fost cumva sponsorizat de Damen.. amănunte.. este făcută de Radu Horghidan, actor la Teatrul Muzical care a înființat prima trupă de teatru independent din Galați și care nu este la prima încercare de dramaturgie.

Simt că mă emoționez.. Este începutul teatrului adevărat în Galați.. Nu am fost de mult la o piesă de teatru în București (am fost de fapt, anul trecut la Național dar nu se pune, am fost doar să vedem cum s-a renovat sala), am văzut doar o piesă de teatru de Matei Vișniec care nu numai că nu m-a impresionat dar m-a și plictisit, asta la Galați.. a! și nu mai vreau să-mi amintesc de traumatizantele piese, ”Banda lui Moebius” de Octavian Miclescu și ”Viață de schimb” de Victor Cilincă, dramaturgi gălățeni.

N-am văzut celelalte piese ale lui Radu Horghidan, ar fi trebuit. Adică am văzut ”Little birds nightclub”, un musical jucat la Teatrul Muzical care a fost un început lamentabil, din păcate 🙂

am fost la teatru in Galati

În primul și în primul rând vreau să-l felicit pe Ionuț Moldoveanu, s-a pliat memorabil în rolul golănașului de cartier, Ion. Felicitări lui Vlad Ajder, deși începutul a fost cam șoptit și cam timid, sfârșitul a fost emoționant și ne-a mișcat pe toți.
Oana Mogoș, care m-a impresionat în ”Gaițele”, a fost puțin exagerată dar veridică..

Piesa este o comedie neagră despre cum ne afectează viața, Facebookul.. Începutul a fost slab, am avut resemnarea că va fi o altă piesă românească nereușită și cred că nu numai eu.. au început să apară glume mai bune, care deși nu au le finesse de Moliere, sunt.. nu știu cum sunt, dar știu că am râs, asta poate și fiindcă actorul care îl juca pe Ion, prietenul din copilărie al inginerului a fost Ionuț Moldoveanu, tot ce am văzut pe scenă a fost un golănaș de cartier, fără prea multe scrupule și orgolios, comic în limitarea lui.

Și totul pe un fond sensibil și profund, care te făcea să te gândești la viața ta și la drama vieții, în general, cu stresul zilei de mâine și cu societatea în care trăim, lipsită de ordine, calm, bună cuviință, echilibru.. respect, artă și alte lucruri bune și frumoase.. Of..

Textul a avut unele exagerări dar piesa a fost genială pentru un dramaturg la început de drum.

Sfârșitul este tragic dar am plecat de la teatru veselă și optimistă.
Vă mulțumesc că existați ”Social Act”!
Vă iubesc și voi mai veni la piesele voastre!

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.