Sarcina pe saptamani

Share Button

Daca ati avut in apropierea voastra (sa stati cel putin 2-3 ore pe zi impreuna) o femeie insarcinata si educata (cele fara educatie au alte dileme), probabil ati observat ca periodic isi punea intrebari despre cum si in ce fel evolueaza sarcina, prin ce transformari trece ea prin ce transformari trece bebelusul, si chiar si-ar dori sa stia inca dinainte ce o sa se intample, iar unele din ele rasfoiau mereu carti care detalizata sarcina in functie de saptamana de sarcina. Aceasta curiozitate sau temere in cazul altora daca este „astamparata” cu o documentare este foarte buna, deoarece teama vine in general din lipsa de cunoastere, in fiecare din cele 40 de saptamani de sarcina, apar noi fenomene noi stari, si gravida daca nu are o sursa de documentare buna nu poate sa stie ce este normal, ce ar trebui sa o ingrijoreze si asa mai departe.

sarcina pe saptamani

De exemplu, in aceste carti in care se „diseaca” sarcina pe saptamani, spun cam cand si cum ar trebui sa simta bebelusul ca se misca, cum sunt greturile, care sunt solutiile pentru a scapa de greturi, cand si ce analize medicale ar trebui facute, care este regimul alimentar de urmat in diferite etape. O gravida afla apoi ca durerile de cap si de spate sunt „normale” si care sunt cauzele acestora, ce ar trebui sa schimbe in regimul lor de viata pentru a diminua sau scapa de aceste dureri si multe altele.

De exemplu o gravida nerabdatoare sa isi simta copilul ca misca, daca nu observa miscari, poate intra in panica si sa creada ca copilul ei a patit ceva, daca ar citi in aceasta carte ar sti cam in care din saptamani ar trebui sa simta copilul cand misca. Sau ar sti ca dupa 3 luni de sarcina, greturile de dimineata ar trebui sa dispara, iar daca el mai sunt prezente si dupa 20 de saptamani de sarcina, e posibila o alta cauza si ca ar fi timpul sa faca o vizita la medic.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.