Sarcina pe saptamani si temerile gravidei

Share Button

Am observat ca in timpul sarcini apar momente cand parintii devin foarte derutati si chiar speriati de sarcina, nastere si de faptul ca vor deveni parinti. Aceasta temere vine in general din neincrederea in propriile forte, din necunoasterea fenomenelor si schimbarilor ce au loc in timpul celor 40 de saptamani de sarcina cu gravida si cu bebelusul ce creste in interiorul ei.

Toate aceste temeri nu sunt benefice nici pentru gravida si nici pentru bebelusi, teama si nesiguranta determina eliberarea unor hormoni care nu sunt tocmai potriviti in sarcina, asa ca ar trebui evitate pe cat este posibil aceste trairi in timpul sarcinii.

haine gravida

Cea mai buna solutie pentru combaterea acestor temeri ca gravida precum si partenerul ei sa se documenteze bine despre fenomenele ce au loc in timpul sarcinii, despre ce se intampla cu organismul femeii insarcinate cat si cum se dezvolta fatul in fiecare din cele 40 de saptamani de sarcina, iar cunoasterea acestora ii vor da o anumita stare de siguranta.

Pentru a scapa de aceste temeri, ar putea fi foarte util ca gravida sa citeasca in fiecare saptamana de sarcina capitolul corespunzator saptamanii de sarcina in care se afla din seria de articole sarcina pe saptamani, acolo gasind descrise o serie din fenomenele prin care poate trece o gravida in fiecare saptamana de sarcina, precum si cateva recomandari care vor ajuta gravida sa depaseasca anumite situatii dificile cu care se poate intalni pe parcursul sarcinii.

O alta solutie complementara ce poate ajuta o femeie insarcinata sa scape de aceste temeri este sa frecventeze un curs prenatal pentru gravide, precum sunt si cursurile Lamaze, la aceste cursuri ce incep in general dupa saptamana 30 de sarcina femeia impreuna cu partenerul sau va dobandi informatii foarte utile despre evolutia sarcinii si mai ales despre momentul nasterii, va invata tehnici de diminuare a durerii, tehnici de respiratie, ii vor fi explicate procedurile medicale prin care poate trece in timpul nasterii, avantajele si dezavantajele fiecarei solutii, si astfel femeia poate lua hotarari in cunostinta de cauza.

Aici am vorbit doar de 2 solutii pentru reducerea temerilor in timpul sarcinii, studierea articolelor de tipul sarcina pe saptamani si participarea la un curs pentru gravide, dar mai exista si alte solutii ce pot fi folosite cu succes.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.