Progesteronul natural : o cura miracol pentru femei

Share Button

Este uimitor sa vezi cum comunitatea medicala stie atat de putine despre progesteron, si in special cu privire la consecintele unui deficit de acest hormon. In multe cazuri, aceste consecinte pot fi evitate folosind terapia de substitutie hormonala ( HRT ), pe baza de progesteron natural. Este foarte usor pentru un medic sa puna un diagnostic de deficit de progesteron, deoarece femeile care sunt afectate  sufera de sindromul pre – menstrual ( PMS ), crampe menstruale severe, dureri de cap si sensibilitate a sanilor. Ele au, de asemenea, o dominantie de estrogen si de foarte multe ori se ajung sa sufere de complicatii, cum ar fi fibromul uterin sau de boala fibrochistica a sanului.

Un articol publicat recent intr-o revista medicala britanica, indica faptul ca femeile cu boala fibrochistica a sanului  prezinta un risc mai mare de a dezvolta cancer la san. Acest lucru nu este surprinzator, daca ne gandim ca boala fibrochistica a sanului apare mai ales la femeile care au un nivel scazut de progesteron. Nivelurile scazute de progesteron conduc la producerea unui nivel crescut de estrogen, iar estrogenul este implicat in progresia cancerului.

La femeile in peri – menopauza, utilizarea de progesteron elimina sindromul premenstrual PMS, crampele menstruale, durerile de cap si sensibilitatea sanilor. In plus, acest hormon ajuta la eliminarea migrenelor si alergiilor, inclusiv a astmului. Progesteronul previne cresterea in greutate din mai multe motive : este termogenic ( ajuta la eliminarea grasimilor ) si  ajuta tiroida sa functioneze mai bine . Si, cel mai important  aspect este ca, progesteronul previne supra- productia de insulina, hormon care este implicat in primul rand in crearea si depozitarea de grasime.

Pentru femeile care au deja boala fibrochistica a sanului sau fibroame uterine folosirea unei creme cu progesteron natural va ajuta la eliminarea problemei. In organism, exista peste 300 de tipuri diferite de receptori pentru progesteron, astfel incat este usor de inteles de ce acest hormon este atat de important. Femeile care au un nivel scazut de progesteron, sufera, de multe ori,  de greata in timpul sarcinii  si sunt mai susceptibile de a avea un avort spontan.progesteron natural

Pentru femeile care sunt la menopauza, progesteronul natural ar trebui sa fie principalul hormon in terapia de substitutie hormonala , si nu estrogenul , cum se intampla acum. Administrarea de progesteron natural este mai benefica decat estrogenul pentru a preveni osteoporoza, deoarece nu numai ca previne pierderea masei osoase, dar , de asemenea, ajuta si la fixarea calciului. Estrogenul este daunator pentru vasele de sange, si de aceea nu este recomandat pentru femeile care sufera de o boala coronariana. Progesteronul este foarte benefic pentru vasele de sange, si previne, de asemenea, spasmele arterelor coronare.

Dupa cum s-a mentionat anterior, estrogen terapia ( hormonoterapia pe baza de estrogen ), este cunoscuta a fi cancerigena.  Este cunoscut faptul ca estrogenul a fost intotdeauna un factor de risc pentru cancerul mamar, dar recent a fost de asemenea descoperit ca Provera dubleaza riscul de a avea cancer. In schimb, progesteronul natural ajuta la prevenirea cancerului de san, uterin si ovarian, si de aceea  natura echilibreaza intotdeauna productia de estrogen cu progesteron.

In plus, estrogenul si progestinele sintetice sunt lipogenice – adica,  ajuta la producerea de grasime si celulita. Progesteronul natural ajuta la eliminarea grasimilor. Progesteronul este „hormonul fericirii”, la femei si va ajuta sa obtineti un libido mai bun – in schimb estrogenul nu.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.