Portofele din plută, un material natural care cucerește lumea

Share Button

Pluta este un material ecologic remarcabil care se obține din scoarța stejarului de plută. Producătorii de vin știu cu siguranță că dopurile din plută naturală provin din scoarța acestui stejar, care în general crește sălbatic dar poate fi și plantat (acesta fiind un proces de durată). În prezent pluta din scoarța stejarului de plută este folosită de mari brand-uri din lume, mai ales din Portugalia, pentru realizarea unei game variate de produse cu scopul comercializării lor. Din acest material ecologic se realizează produse de încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii, pantofi sport din plută, cravate din plută, genți din plută, umbrele din plută, brelocuri și brățări din plută, dar și portofele din plută și altele.

portfofele din pluta si piele

Avantajele unui portofel din plută sunt date de material și particularitățile modelului. Portofelul trebuie să fie elegant și de înaltă calitate. Modelul poate varia, poate avea mai multe compartimente, poate avea buzunar pentru bancnote (ce permite plierea sau nu a acestora), spațiu pentru monede (mai mare sau mai mic în funcție de necesitate), compartimente pentru cărți de vizită, etc. Pluta este un material natural, care în comparație cu pielea sau cu un material sintetic, textil, are anumite avantaje ca de exemplu: nuanțele sale sunt deosebite și naturale, nu se demodează, vor fi mereu în tendințele modei; nu emană substanțe toxice pentru organism și este rezistent la umiditate și la apă; este antistatic, nu reține praful; este un bun izolator termic; se curăță ușor cu o cârpă umedă, nu se pătează; nu absoarbe gazele; nu este atacat de paraziți; este hipoalergenic și antialergic, revine ușor la forma inițială dacă este supus deformării prin apăsare; își păstrează calitatea un timp îndelungat, de câțiva ani.

Întotdeauna portofelul se alege în funcție de gustul persoanei care îl poartă deoarece un astfel de accesoriu nu este un simplu obiect, ci unul din acele obiecte care arată și starea persoanei. Se spune că un portofel de calitate arată situația financiară a unei persoane. Un lucru este singur, un portofel trebuie să îndeplinească o funcție importantă, aceea de a stoca bani și deci trebuie ales cu atenție. În primul rând trebuie ca acesta să fie din material natural, deci dacă este un portofel din plută trebuie studiat înainte de cumpărare pentru a se verifica dacă îndeplinește condițiile dorite spre a fi utilizat apoi cu plăcere. Dimensiunile sale trebuie să fie potrivite scopului său de a stoca monede și bancnote, unde va fi ținut (în geantă, în buzunar), dar și forma sa este importantă, trebuie să aibă un design interesant și deosebit.

Multe informații cu privire la produsele din plută (genți, pantofi, bijuterii, articole de bucătărie și papetărie) se pot obține de pe site-ul unui site specializat, și anume magazinul online DoctorIBU, brand ce se ocupă de comercializarea acestor tipuri de produse.

Related News

One Response

Leave a Reply
  1. Cork
    feb. 01, 2018 - 03:28 AM

    Cu siguranta sunt deosebite 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.