Ondularea parului

Share Button

A ondula parul, inseamana a-l lungi si turti, intrucat firul de par are forma cilindrica. Ondularea parului este o operatie care se poate efectua atat acasa, cat si in saloanele de specialitate.

Operatia de ondulare pentru un timp limitat – coafatul – se realizeaza prin punerea bigudiurilor, in care scop piptanam bine parul, il udam pana la radacina cu apa, bere, suc de lamaie sau cu lotiune apret (inmuiat cu bere cica ar tine mai bine si mai mult timp).

Dupa cum dorim sa avem bucla, mai stransa sau mai larga, rulam pe bigudiuri cate o mesa da par, mai subtire sau mai groasa, incepand de la frunte, apoi crestetul capului, mijlocul cefei si terminand cu partile laterale. Parul de la ceafa se poate rula sub forma de melci.

Mesa de par se va rasfira pe bigudiu si va fi tinuta vertical, fara a o strange prea tare pentru a nu provoca dureri. Pe fiecare bigudiu se va rula aceiasi cantitate de par, dupa care se aplica fileul.

Pentru a nu aplatiza parul si a nu rani pielea capului cu bigudiurile, fileul nu trebuie sa fie strans prea tare.

ondularea parului

Parul se va usca la o temperature moderata, recomandabila fiind folosirea uscatorului. In acest scop, acoperim capul cu un prosop uscat si lasam sa patrunda aerul cald al uscatorului.

Bigudiurile se scot cu prudenta ca sa nu le schimbam pozitia si sa deranjam buclele. Parul nu va fi pus prea des pe bigudiuri, deoarece firele de par sunt supuse unei tractiuni, care le slabeste rezistenta, dupa cum inmuindu-l prea des cu apa, care il umfla si il decoloreaza, firele isi pierd luciul natural si se rup mai usor. De asemenea, aparatele pentru uscat parul folosite prea des, produc  uscarea excesiva  a parului si a pielii capului.

Parul aspru pastreaza mai mult timp forma care i se da, dar este mai greu de ondulat in comparative cu parul moale.

Pentru o perioada mai indelungata se practica ondulatia permanenta, care se poate efectua la cald, la rece, calduta sau neutra.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.