O femeie care nu mai are uter si ia estrogen trebuie sa ia, de asemenea, si progesteron ?

Share Button

Multe femei se intreaba acest lucru, pentru ca este o realitate faptul ca majoritatea medicilor continua sa prescrie estrogen – terapia la femeile care nu mai au uter si nu mai au nevoie de progesteron. Iata o experienta tipica a unei femei numita Marianne : De ce toti medicii care m-am consultat dupa histerectomie totala spun „nu” progesteronului,  chiar daca l-am folosit inainte ? Este din cauza riscului de cancer de san ? Cu sau fara uter si ovare, o femeie are nevoie de un supliment de progesteron ?

Asa cum se intampla de multe ori, medicii la care mergeti sunt, probabil confuzi despre diferenta dintre progestin (progesteron sintetic non – bioidentical ) ca Provera, si progesteronul bio – identic ( natural ). Ele sunt diferite. Veti gasi un intreg capitol pe aceasta tema in cartea ” Totul despre perimenopauza ”  a Dr. John Lee. Pe scurt,  a fost amplu demonstrat de mai multe studii, ca progestinul contribuie la dezvoltzrea cancerului de san, la accidentele vasculare cerebrale, la atacurile de cord, la durerile de spate, la modificari ale dispozitiei si alte afectiuni. Progesteronul nu are aceste efecte. Progesteronul bio – identic  este la fel ca hormonul produs in organism, si de aceea se numeste progesteron ” bio – identic ” sau ” natural. ”

Progestinele au fost create in laborator si, prin urmare, nu exista in corpul uman si acesta le vede ca pe niste impostori. Mesajul ca acesti hormoni chimici contribuie la activitatea celulelor in acelasi fel,  este mai degraba mesajul  inventatorilor produsului sintetic. Daca medicul dumneavoastra insista ca progestinul si progesteronul sunt la fel, atunci intreabati-l de ce nivelurile sanguine de progesteron nu cresc atunci cand se ia progestin ? Sau de ce progestinele sunt folosite in tratamentele pentru infertilitate ? Sau de ce progestinele provoca malformatii congenitale si avorturi spontane, in timp ce progesteronul este hormonul major al sarcinii ?

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.