Niacin X-TREME Calivita – sursa ta de Niacina

Share Button

De curand Calivita a lansat un nou produs numit Niacin X-TREME , pentru multi acest nume nu spune prea multe.  Niacina aparţine familiei vitaminelor B şi este o vitamină hidrosolubilă, cunoscută şi ca vitamina B3 sau vitamina PP (factorul de prevenire a pelagrăi).

Despre niacina ar trebui sa stii ca:

• Joacă un rol fundamental în metabolismul energetic, intrând în componenţa coenzimelor de reducere/oxidare implicate în procesele de producere a energiei, în metabolismul aminoacizilor şi în reacţiile de detoxificare de droguri şi alte substanţe.
• Fiindcă este solubilă în apă şi nu poate fi stocată în organism, se recomandă consumul său zilnic.
• Niacina se prezintă sub diferite forme: acid nicotinic (acid piridin-3-carboxilic), nicotinamidă (amida acidului nicotinic) şi alţi derivaţi (de ex. inozitol hexanicotinat). Ceilalţi derivaţi ai niacinei pot fi convertiţi în acid nicotinic sau pot conţine acid nicotinic, nicotinamidă sau fragmentele lor detaşabile.
• Niacina poate fi sintetizată în organismul uman din aminoacidul indispensabil triptofan. Aprox. 60 mg de triptofan produc 1 mg de niacină. Astfel, putem defini doza recomandată de niacină şi sub forma echivalentului de niacină (NE). 1 NE= 60 mg triptofan.
• Conversia triptofanului în niacină depinde de aportul de triptofan. Dacă acesta nu este suficient, triptofanul nu va fi utilizat pentru sintetizarea niacinei.

Ce zici te tenteaza sa testezi noul  NIACIN X-TREME? Il gasesti in magazinul online www.cali.ro 

 

 NIACIN X-TREME

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.