Ne asumam responsabilitatea?

Share Button

Chiar daca ne dusmanim, ne furam si ne place atat de mult sa ne umilim unii pe altii, … noi toti suntem frati deci responsabili unii de altii, … pentru ca dincolo de orice argument care-ti justifica ura si separarea fiecare suntem copiii aceleasi vieti care ne face inima sa bata si sa tresara de bucurie cand adevarul este spus si trait.

Sa fii in viata nu este si nu a fost vreodata usor iar asta ar trebui sa incurajeze fratii, … sa si asume responsabilitatea de a se purta ca atare.

Fratia si responsabilitatea care o presupune nu inseamna naivitatea de a intoarce si obrazul celalalt, de a te dedica celor din jur ignorandu-ti nevoile, nu inseamna sa ierti sau sa iubesti neconditionat. Nu inseamna nici macar sa fii complet corect.

Dar inseamna sa te pui in locul celorlalti, sa-i evaluezi corect, sa nu ramai indiferent la nedreptati, lipsuri si suferinta foarte mari, Inseamna sa cauti cauzele adanci ale problemelor sociale incepand cu cele de care esti responsabil, nu vinovati pe care sa-i pedepsesti.

Mai inseamna sa nu furi, sa nu fii lacom, sa nu te minti acolo unde ti este convenabila o convingere sau o minciuna.
Fratia in umanitate inseamna sa ai grija de corpul si sufletul tau fara sa agresezi corpul si sufletul altora, … ceea ce nu inseamna ca cei din jur nu se vor simti agresati.

Egoul cinic se simte agresat tot timpul indiferent de context ceea ce inseamna ca cei prea identificati cu natura lor parazitara NU vor fi vreodata multumiti oricat de corect ii tratezi. Dar nu recunoasterea celorlalti trebuie sa te preocupe.

Ci linistea pe care numai un suflet integrat ti o poate oferi cand esti demn in atitudinea ta fata de viata.

Iar responsabilitatea principala revine celor mai dotati cu vointa, inteligenta, sensibilitate sau resurse de orice fel.
Cand esti un copil privilegiat al vietii te asigur ca esti privilegiat si in asumarea responsabilitatilor fata de lumea in care traiesti.
Iar a te apropia de cei care simt la fel devine expresia cea mai perfecta a fratiei intru umanitate a speciei noastre obosite de prea multa inconstienta si iresponsabilitate.

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.