Migrena digestiva: ce este mai exact?

Share Button

Semnele migrenei digestive

Ca orice migrena, migrena digestiva se caracterizeaza prin dureri de cap si disconfort general. Unii medici o eticheteaza ca fiind o forma incompleta de migrena clasica. De fapt, migrena digestiva apare dupa o masa grea sau o betie. Persoanele care nu pot tolera glutenul pot avea simptome similare in timpul unei ingesti accidentale. Printre simptomele acestei tulburari se numara balonarea, greata, durerile de stomac si vederea incetosata.

Cauzele migrenei digestiv

Au fost presupuse mai multe ipoteze cu privire la originile migrenei digestive. Cea mai plauzibila este cea care face legatura intre sistemul digestiv si creier. Conform aceastei explicatii, criza ar veni de la infiltrarea de proteine nedigerate in limfa si in sange, prin mucoasa intestinului, care este prea poroasa. Medicii vorbesc de un intestin permeabil. Pe de o parte, ficatul lucreaza excesiv atunci cand consumam multe grasimi  De fapt, rolul sau este de a produce bila pentru a digera grasimile. Cand grasimile sunt in cantitati mari, fiind bogate si in poluanti alimentari, ficatul este suprasolicitat. Grasimile nedigerate ajung in intestin si creeaza migrena. Pe de alta parte, glutenul continutul de anumite cereale pare sa fie cel mai vinovat. Cazeina din lapte este, de asemenea, inclusa in lista alimentelor care pot provoca o migrena.

migrena digestiva

Pareri

Opiniile sunt impartite in ceea ce priveste originile migrenei digestive. Unii specialisti din corpul medical spun ca este doar o senzatie. In ciuda acestor diferente intre punctele de vedere, oamenii de stiinta cer precautie in punerea acestui diagnostic si sa nu fie pus doar daca am mancat foarte mult si avem o durere de cap sau de stomac dupa aceea. O adevarata migrena digestiva implica sistemul nervos central. Prin urmare, este necesar un control medical neurologic la fel ca in cazul altor dureri de cap.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.