Mierea, ingredientul-minune pentru tenul tău!

Share Button

Mierea este nelipsită din orice rețetă pentru frumusețe, dar și pentru sănătate. Aceasta este folosită de mii de ani și, chiar și în ziua de astăzi, specialiștii o recomandă pentru tenul nostru, părul nostru și, cel mai important, sănătatea noastră.

Mierea de albine are proprietăți miraculoase dacă și egiptenii o foloseau acum mii de ani. Și când spunem mii de ani, chiar așa și este. Prima dovadă a existenței unei stupine este de acum 3.000 de ani î.H. În hieroglifele egiptene, albina apare adesea și simboliza roialitatea, căci era adesea favorizată de faraoni. Curios este faptul că mierea datează cam din același timp cu simplul joc de zaruri. Zarurile apar și ele în hieroglifele din Egipt, dar și în Mesopotamia sau Pompei. Așa că putem spune că mierea este la fel de veche ca zarurile.

Egiptenii foloseau mierea drept îndulcitor sau ca un cadou pentru zeii lor. Era folosită de asemenea și ca un ingredient pentru îmbălsămare. Sunt dovezi că și grecii găteau cu miere și lăsau ofranda pentru zei. Și în Imperiul Roman, apicultura a înflorit. Romanii o ofereau tot ca ofrandă, dar în principal era folosită la gătit. De îndată ce creștinismul a cucerit Europa, mierea și ceara de albine a crescut semnificativ pentru a face față cererii de producție a lumânărilor.

Din Beowulf și grație lui William Shakespeare, aflăm că în perioada Evului Mediu, o băutură fermentată din miere era la mare căutare. Noi o denumim “mied” și era considerată un afrodiziac despre care se spunea că ar crește virilitatea și fertilitatea. În culturile celtice, miedul era oferit ca dar de nuntă pentru a fi folosit de mireasă și de mire timp de o lună, pentru a ajuta la conceperea unui copil. Tocmai de aici vine și termenul de “lună de miere” (“honeymoon”).

Încet-încet, și-a pierdut popularitatea, deoarece s-a constatat că berea era mult mai ușor și mai ieftin de produs, de depozitat și de transportat.

Astăzi, mierea este folosită la scară largă. Este într-adevăr și foarte sănătoasă, dar și foarte gustoasă, dacă dorim să o consumăm la gătit sau simplu, așa cum este ea. Nu vă feriți însă să o folosiți și pentru corpul dvs. Face minuni!

O primă variantă ar fi să înlocuiți crema dvs. de față cu mierea. Aplicați un strat subțire de miere pe pielea curată, uscată și lăsați-o timp de 15-20 de minute. Curățați apoi cu apă călduță. Are un efect hidratant foarte mare, indiferent de tipul de piele pe care îl aveți. Dacă aveți un ten cu probleme, recurgeți din nou la miere: proprietățile sale antibacteriene vă vor curăța tenul și vor preveni apariția oricăror eruperi. Amestecați o linguriță de miere cu două lingurițe de ulei de jojoba sau ulei de cocos până când capătă un aspect consistent. Aplicați atent pe ten, evitând zona ochilor. Spălați cu apă călduță după.

miere-de-albine sanatoasa

Photo by weddingclub, License CC0 Creative Commons

Mierea este bună și pentru cuticulele noastre. Este plină de nutrienți și enzime care hrănesc și vindecă pielea, așa că, dacă o amestecați cu ulei de cocos și oțet de mere, veți obține un amestec-minune pentru cuticulele dvs. Puneți puțin pe fiecare deget și lăsați circa 10 minute. Clătiți după! Aceiași nutrienți și aceleași enzime din miere vă vor ajuta și părul să strălucească. Amestecați o lingură de miere cu două lingure de ulei de cocos. Aplicați de la vârfuri spre rădăcină pe două treimi din păr. Lăsați să acționeze circa 20 de minute, apoi clătiți bine.

De asemenea, mierea poate fi un inamic extrem de folositor împotriva arsurilor cauzate de razele solare. Oferă hidratare profundă pentru straturile de piele arse și, amestecată cu gel de aloe vera, poate calma și vindeca aproape instantaneu arsurile de la stat prea mult la soare.

Așadar, este bine oricând să aveți miere în casa dumneavoastră. Versatilitatea cu care o puteți folosi o face indispensabilă pentru orice cămin.

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.