Masajul pentru gravide

Share Button

Masajul femeii insarcinate: o modalitate de a scapa de stresul legat de sarcina

Masajul pentru ravide este prezent in multe culturi si folosit din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile pe care le ofera mamelor in cautare de relaxare si destindere. Cu toate acestea, ar trebui sa luati legatura cu medicul sau moasa pentru a va asigura ca nu exista contra-indicatii.

Mentionat in textele antice pe medicina ayurvedica, masajul pentru femeile gravide a fost folosit in multe civilizatii pentru beneficiile pe care le ofera mamei. Conceput pentru a pregati femeia atat din punct de vedere mental cat si fizic pentru acest eveniment natural si important din viata ei, masajul pentru gravide este practicat in Japonia, sub forma de Shiatsu, presopunctura sau chiar masaj al picioarelor, precum si in Malaysia, unde femeile gravide isi maseaza buricul cu ulei de nuca de cocos.

Masajul pentru gravide: tehnici si beneficii

Tehnici

De la masajul prenatal la masajul practicat in timpul travaliului, precum si masajul femeii dupa nastere, exista mai multe tehnici de masaj pentru gravide, adaptate atat la nevoile si asteptarile mamei, dar, de asemenea, si la starea fizica si emotionala a acesteia. Din ce in ce mai dezvoltat in ultimele decenii, masajul pentru femeile gravide vine in diverse forme, dar s-a axat in principal pe anumite zone deosebit de sensibile in timpul sarcinii, cum ar fi spate, picioare si mijloc. Pentru o sedinta de masaj traditional, medicul va alterna loviturile blande, ciupiturile, frecarea si presiunea, cu scopul de a alina neplacerile femeii gravide si de a-i aduce o starea de bine.

masajul pentru gravide

Beneficii

Avand in vedere ca sarcina este un moment de schimbare si de bulversare pentru o femeie, masajul pentru gravide prezinta multe beneficii, atat psihologice cat si la nivel fizic. Acesta va ajuta sa va relaxati articulatiile si sa va calmati durerile de spate si de gat. Acesta favorizeaza, de asemenea, si mentinerea posturii adaptate la sarcina, si actioneaza asupra umflarii extremitatilor (maini si picioare). Poate ajuta, de asemenea, la reducerea insomniei, frecvente in timpul sarcinii. In general, masajul prenatal aduce relaxare femeii gravide si o ajuta sa suporte mai usor sarcina.

Particularitati

Aceasta ingrijire pentru femeile gravide este destinat pentru a calma afectiuni obisnuite in sarcina, cum ar fi durerea de spate, durerile articulare, problemele digestive sau circulatia sanguina. Masajul pentru femeia gravida poate preveni, de asemenea, aparitia vergeturilor, prin relaxarea pielii si pregatirea corpul dupa nastere.

Cum se desfasoara o sedinta de masaj pentru gravide?

In timpul unei sedinte, gravida sta lungita, pe spate sau pe o parte. In toate cazurile, maseurul asigura confortul pacientei sale, luand in considerare corpul ei, inclusiv burtica rotunjita. Apoi, aplica, folosind un ulei sau o crema, de preferat organice pentru a evita contactul cu substante chimice, masajul partilor cele mai solicitate, si anume picioare, spate si mijloc. Dar poate oferi, de asemenea, si un masaj al gatului, craniului si scalpului, care garanteaza o relaxare optima si imediata.

Este nevoie de aproximativ o ora pentru a va bucura de beneficiile unui masaj pentru gravide. Cu toate acestea, in cazul in care sedinta devine inconfortabila sau parti ale corpului incep sa fie dureroase, este important sa spuneti acest lucru maseurului, care va intrerupe atunci masajul.

Recomandari

Masajul pentru femeile insarcinate este particular, conceput atat pentru mama, dar, de asemenea, si pentru copil: prin urmare, este necesar sa se ia masurile de precautie necesare. Pentru aceasta va recomandam sa luati legatura cu medicul dumneavoastra sau cu moasa. De asemenea, este recomandabil sa se astepte pana la inceputul celui de al doilea trimestru, fara a depasi totusi sfarsitul lunii a opta.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.