Lentilele de contact va ajuta sa va schimbati look-ul

Share Button

Daca  aveti niste ochi superbi si v-ati saturat sa ii ascundeti sub o pereche de ochelari,  lentilele de contact, pot fi solutia salvatoare. Aceste sunt confectionate din plastic si se aplica direct pe cornee.Insa, si aceste lentile de contact uau avantaje si dezavantaje.

lentile Deoarece lentilele de contact pot sa cauza diverse probleme ochilor, indiferent de motivul pentru care vreti sa le purtati ( sa scapati de ochelari sau sa va schimbati culoarea irisului), este neaparat necesar sa mergeti la un medic oftalmolog inainte de a lua aceasta decizie. Medicul va va sfatui ce raza de curbura, si ce diametru terbuie sa aiba si ce tip de lentile puteti sa va achizitionati.

Lentilele se impart in doua categorii:

–          Lentile care se poarta 24 de ore din 24, avand un continut mai mare de apa ( se schimba lunar).

–          Lentile care se poarta maxim 10 ore pe zi, indiferent daca sunt medicale sau estetice (trebuie schimbate dupa un an si jumatate, maxim doi).

Lentile de contact estetice se gasesc in foarte multe culori.

lentileAvantajul purtarii lentilelor de contact este in primul rand unul estetic, iar machiajul poate fi facut cu usurinta si va iesi foarte bine in evidenta.

La lentilele de contact medicale, campul vizual este mult mai mare decat in cazul ochelarilor si nici nu se aburesc la shimbarea bruca a temperaturii (iarna cand intrati de la frig la caldura).

Un mare avantaj pe care il reprezinta purtarea lentilelor de contact, consta in faptul ca acestea pot combina  utilul cu placutul, deoarece pot fi si medicinale si estetice in acelasi timp.

Dezavatajul este in primul rand igiena, deoarece trebuie sa respectati anumite reguli de igiena. Mainile trebuie spalate foarte bine inainte, atentie sa nu aveti unghii foarte lungi, deoarece acestea pot deteriora lentila. Trebuie ferite de praf sau nisip, deci nu este indicat sa le purtati la plaja sau la piscina.

Lentilele de contact se pastreaza in recipient special si se spala cu ajutorul solutiilor de intretinere speciale.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.