Istoria genții și evoluția acesteia – iată ce ne povestește echipa Egeanta.ro despre aceasta

Share Button

Geanta este un accesoriu nelipsit din garderoba oricărei femei. Fie că e din piele sau din alte textile, aceasta reprezintă o modalitate de a scoate din anonimat orice ținută. Atât rolul practic, dar și cel estetic, pe care îl îndeplinește geanta este deosebit de important, fiind modul prin care reprezentantele sexului slab au reușit să constituie prezențe impunătoare, un adevarat simbol al puterii.

O femeie care poartă o geantă de calitate dobândește deja alt statut și este reprezentată de o frumusețe aparte, fiind posesoarea unui obiect ce are rolul de mini-birou, masă de toaletă portabilă sau alte diverse însușiri ce i s-au adăugat în timp.

Dacă în perioadele stravechi preoții africani purtau genți decorate cu mărgele, acum femeia modernă apelează la geanta haute couture (de lux). Un bun exemplu în acest sens îl reprezintă magazinul online de genți din piele egeanta.ro, în cadrul căruia femeile iubitoare de modă găsesc cele mai deosebite de modele de genți. De altfel, reprezentanții acestui magazin s-au oferit să ne conducă pentru câteva clipe prin istoria genții. Astfel, haideți să vedem care este aceasta în rândurile ce urmează.

geanta de dama neagra

Care sunt precursoarele genților?

Acestea au fost purtate dintotdeauna, încă de când oamenii au început să simtă nevoia de a transporta diverse obiecte de mici dimensiuni, necesare pentru ei dintr-un loc în altul. Pentru că în perioada secolului al XIX-lea nu erau încă apărute gențile de mână, cele antice erau confecționate fie din postav, fie din piele, fiind utilizate în mod deosebit de către bărbați. Aceștia le foloseau pentru a ține în ele lucruri de valoare sau bani. Există dovada în acest sens, reprezentată de o serie de hieroglife egiptene în care sunt ilustrați bărbați ce poartă în jurul taliei acest tip de gentuțe.

Începând cu perioada elisabeteană, când fustele femeilor au crescut în proporții, gențile erau prinse cu ușurință printre straturile de material. Într-un timp, aceste accesorii erau purtate pe sub fustă, în cazul femeilor, iar al bărbaților, pe sub pantalonii bufanți. Lucrurile s-au menținut astfel pentru un timp îndelungat, când acestea au început să fie pur și simplu prinse în jurul taliei. La finele acestui secol însă, structura și forma genților a început să se modifice tot mai mult, confecționându-se din materiale tot mai diverse.

Pentru că în jurul secolului al XVIII a avut loc așa zisa revoltă a buzunarelor, gențile au început să fie purtate în mână. Asta se datora în mare parte faptului că fustele stufoase de adineauri au devenit dupa revoluția franceză mai înguste și simple.

Ascensiunea genții în secolul al XIX-lea

În urma diverselor descoperiri industriale și științifice din perioada victoriană, au fost create numeroase țesături și stiluri, de care femeile se foloseau în vederea asortării ținutelor. Timpul dedicat brodării și decorării genților era îndelungat, mai ales în condițiile în care acestea erau folosite pentru a fi arătate unor posibili viitori soți. După 1843, când călătoriile cu trenul erau tot mai frecvente, în Marea Britanie a început o adevărată revoluționare a genților. Este momentul în care mulți au început să asocieze gențile de mână cu termenul de geamantan.

Rafinament și frumusețe – termenii ce caracterizau gențile în jurul anilor 1900 – 1920

La începutul secolului al XX-lea, gențile au început să fie purtate de către femei într-o varietate de modele, gențile din piele rămânând peste secole cele mai apreciate. Pentru că după încheierea Primului Război Mondial s-au ivit tot mai multe oportunități și activități pentru femei, a fost inventată poșeta. Aceasta era, în cele mai multe dintre cazuri, decorată cu diverse accesorii și motive geometrice. Era susținută de braț, purtată aproape de linia corpului, oferindu-le femeilor un aer tineresc nonșalant.

După anul 1950, marii designeri au transformat geanta într-un adevărat cult. Personalități renumite, precum Chanel, Vuitton sau Hermes, au transformat geanta într-un mod de accesorizare standard al ținutelor. Dior a fost cel care a introdus un stil vestimentar ce include fusta lungă și talia subțire, în cadrul acestora gențile jucând un rol cu totul aparte și anume acela de a completa orice apariție cu bun gust și eleganță.

În prezent, femeile poartă orice. Diversitatea modelelor face posibil ca oricine să poată arăta deosebit. Desigur, numai o geantă de calitate, confecționată din piele naturală, reușește să creeze o prezență impunătoare, plină de farmec, senzualitate și bun gust. De aceea, fiecare femeie care știe să aprecieze aceste calități va opta pentru un astfel de accesoriu, pe care de altfel îl poate achiziționa din cadrul paginii egeanta.ro, la un preț corect și accesibil.

.

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.