Ingrijirea danturii in timpul sarcinii

Share Button

Ceva atat de simplu ca o curatare a dintilor, poate reduce ratele de nastere prematura. Potrivit unui studiu, boala gingiilor poate provoca nasterea prematura a copiilor. Copiii nascuti prematur sunt supusi unui risc semnificativ de a dezvolta probleme grave de sanatate. Orice medic stomatolog recomanda ca toate femeile insarcinate sa aiba grija de dintii lor, mai ales in timpul celui de-al doilea trimestru de sarcina.

Studiile arata ca mentinerea dintilor curati in timpul celui de-al doilea trimestru de sarcina, poate face o diferenta in a avea o sarcina sanatoasa. Una dintre teorii este ca bacteriile asociate cu bolile gingiilor produc un hormon care, spun specialistii, ar provoca contractii.

Pentru a profita de aceste noi informatii, femeile ar trebui sa ia in considerare urmatoarele recomandari:

– Femeile gravide si femeile care intentioneaza sa ramana gravide, trebuie sa mearga la un cabinet stomatologic pentru un control de specialitate. Acesta ar trebui sa includa o evaluare a gingiilor.
– Pacientele trebuie sa primeasca o educatie cu privire la modul in care isi pot mentine gura sanatoasa. Ele ar trebui sa invete despre cum pot afecta sarcina, anumite infectii ale gingiilor.
– Stomatologii si medicii ar trebui sa coordoneze ingrijirea danturii, mai ales atunci cand viitoarea mamica este diagnosticata cu boli ale gingiilor.
– Medicii de familie ar trebui ofere recomandari pentru ingrijirea dentara in timpul sarcinii.
– Tratamentul pentru boli ale gingiilor, care include o curatare a dintilor, poate fi cel mai eficient intre saptamanile 22-26 de sarcina.

ingrijirea danturii in timpul sarcinii

Este sigur si sanatos pentru o femeie insarcinata sa faca un control stomatologic. Al doilea trimestru ar putea fi cea mai buna perioada pentru a merge la dentist. Nu uitati sa-i spuneti medicului dentist ca sunteti gravida, si el va lua toate masurile de precautie necesare pentru dvs. si copil.

Este un mit faptul ca o femeie isi pierde un dinte la fiecare sarcina. Copilul dumneavoastra nu ia calciul din dinti. Schimbarea regimului alimentar, greturile de dimineata, sau lipsa de ingrijire la domiciliu in timpul sarcinii, toate aceste lucruri pot duce la probleme dentare care pot afecta sarcina. Prin urmare, este important sa va ingrijiti dantura in fiecare zi.

De asemenea, in cazul in care este nevoie de o extractie in timpul sarcinii, se vor lua masuri de precautie. Se vor face radiologii dentare, doar daca sunt absolut necesare, si doar anestezii locale. Daca va neglijati dantura, poate fi mult mai periculos pentru sarcina, decat o extractie.

Daca nu aveti un medic stomatolog, rugati medicul dumneavoastra ginecolog sa va recomande un dentist bun. Medicii ginecologi stiu cu siguranta cat de importanta este sanatatea danturii mamei in timpul sarcinii, si cel mai probabil au o lista de medici dentisti pe care ii vor recomanda.

Related News

One Response

Leave a Reply
  1. Flavia
    feb. 16, 2017 - 03:47 PM

    Acest articol este perfect pentru mine, sunt gravida in 5 luni si cautam sfaturi despre cum sa imi ingrijesc dantura in aceasta perioada delicata.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.