Inceputul educatiei

Share Button

In jurul varstei de 10 luni, copilul incepe sa realizeze putin cate putin ca este parte integranta a acestei lumi  si incepe sa capete o anume autonomie. Incepe sa se deplaseze singur dea buselea, adica e oarecum independent de parintii sai,  si se agata de toate piesele de mobilier. In acest moment trebuie sa incepeti sa ii impuneti  unele limite. Este foarte important sa il faceti sa va asculte, sau cu alte cuvinte sa inteleaga cand are voie sa faca un anumit lucru si cand nu.

educatieLimite care trebuie impuse

Ar fi absurd sa credeti ca micutul va fi un adevarat robotel, care va face doar ce ii spuneti dumneavoastra, ca si cum ar executa niste comenzi, insa acest lucru nu trebuie sa va impiedice sa ii impuneti anumite limite. Indiferent de  varsta micutului dumneavoastra, chiar daca nu intelege, trebuie  sa interveniti prompt in momentul in care copilul face anumite prostii sau are tendinta de a distruge unele lucruri.

Pentru anumite comportamente pot aparea unele probleme. Printre acestea amintim descoperirea treptelor, care este un adevarat pericol, aruncatu cu  mancare prin casa sau urletele de  la magazin. In aceste cazuri, chiar daca spuneti  NU, sunteti aproape convinsa ca nu veti fi ascultata.

Daca  vreti ca micutul  sa nu  ajunga la un anume obiect sau sa nu faca ceva foarte periculos, solutia cea mai  simpla este sa fiti prevazatori, si sa ascundeti acele obieste periculoase, pentru ca micutii sa nu intre in posesia lor.

educatieDaca este cazul, distrageti-i atentia cu altceva !

In unele cazuri, mai ales acasa la rude sau prieteni  si in locurile publice,  ar putea fi necesar sa interveniti pentru a opri un comportament enervant, fara a pierde timpul cu tot felul de mofturi ale copilului. Pentru a va pastra  calmul si pentru a evita crizele de nervi, scaldate de multe lacrimi, puteti sa incercati sa ii distrageti  atentiei cu altceva. In unele cazuri nu este nevoie decat sa oferiti copilului o alta ocupatie care sa ii capteze atentia pentru catva timp.

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.