Iluminarea de efect in interioarele nordice

Share Button

Lumina este unul din elementele de design cele mai importante in conceptele actuale de amenajare interioara. Felul in care evidentiezi diferitele spatii si functiile lor cu ajutorul razelor radiante tine cu doar de efectul pe care doresti sa il obtii. In cazul interioarelor nordice, nevoia amplificarii luminii se datoreaza timpului scurt in care soarele luceste in regiunile nord-europene. Astfel, culoarea dominanta folosita in amenajarile din acele zone este albul ce reflecta razele solare cat mai mult. O atentie deosebita e acordata diferitelor corpuri radiante si felului in care acestea pot completa stilul nordic. Mai jos ti-am pregatit cateva recomandari stilistice pentru a-ti decora casa in cel mai autentic mod cu putinta.

Lustre si candelabre

Designul lustrelor variaza foarte mult si e o posibilitate de expresie a stilului tau personal. Materialele folosite sunt din cele mai diferite de la sticla colorata la alama sau lemn. Usor extravagante, aceste obiecte de decor nu sunt doar functionale, ci aduc si un punct de atractie in peisajul creat de tine. Fiind printre putinele lucruri ce se regasesc in jumatatea verticala superioara a unei camere, te poti folosi de un corp radiant cu aspect inedit cum este candelabrul cu sfoara HK Living pentru a plasa forme originale in interioriul creat de tine.

Ce fel de lumini te relaxeaza

Veioze si lampi de birou

Cu siguranta ai observat ca nu poti munci la biroul tau de acasa daca nu ai o lumina prea puternica, mai ales daca lucrezi la calculator. Indicat este ca lumina din spatele monitorului sa fie mai puternica decat stralucirea din camera. In cazul stilului nordic, veiozele si lampile de birou capata de unele valente stilistice industriale. Tevile polisate de alama si cupru, precum si negrul aduc o influenta industriala ce se potriveste in liniile simpliste ale aspectului nordic. De asemenea, daca minimalismul este look-ul pe care vrei sa il obtii, alege produse de iluminat scandinave definite mai mult de utilitate si un aspect clasic.

iluminare de efect in dormitor

Becurile de diferite modele

Chiar daca par cateva detalii asupra carora ai putin control, becurile pe care le folosesti sunt foarte importante in designul interior. Balansul de alb al unui bec este diferenta dintre cat de albastra sau cat de portocalie e lumina pe care o propaga. Daca doresti sa creezi un aspect mai rece, foloseste tuburi cu halogen sau becuri cu led-uri, daca doresti sa insufli un sentiment primitor persoanelor care intra in casa ta foloseste becuri cu filament de tungsten de putere mica. O metoda prin care poti diferentia infatisarea casei tale este sa utilizezi diferite tipuri de lumina in functie de rolul camerelor.

Tu cu ce fel de corpuri de iluminat vrei sa completezi stilul nordic in interiorul casei tale?

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.