Fructul Camu camu

Share Button

Originar din Amazonia (sau Myrciaria Dubia) fructul Camu camu este extrem de bogat in vitamina C: de 40 de ori mai bogat decat o portocala (fiind fructul care contine cea mai mare concentratie de vitamina C de pe tot globul). Camu camu este un super fruct deoarece continutul ridicat de vitamina C stimuleaza sistemul imunitar si permite organismului sa lupta mai usor impotriva agresiunilor externe.

Acesta contine, de asemenea, polifenoli antioxidanti si flavonoide care joaca un rol important in prevenirea si tratarea cancerului.

Acest fruct este o sursa excelenta de potasiu, fosfor, fier si calciu. Japonezii ii cunosc efectele asupra starii de spirit, aceasta ajutand la lupte impotriva depresiei si cresterea energiei vitale. Principalele sale calitati sunt:

  • astringent
  • antioxidant
  • anti-inflamator
  • emolient
  • antiviral
  • de ajutor in procesul de slabire

camu camu

Atunci cand este consumat in stare naturala, sub forma de boabe, acest fruct ajuta la tratarea virozelor, detoxifierea ficatului si stimularea circulatiei.

Fructul camu camu s-a dovedit util si in industria produselor cosmetice, fiind folosit la prepararea cremelor si produselor pentru ingrijirea pielii si a parului.

Cel mai important aspect la acest fruct este ca pana in acest moment nu s-a descoperit ca ar avea niciun efect advers. Prin urmare, este foarte benefic pentru intreg organismul si lipsit de contraindicatii.

Camu camu are un gust acid puternic.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.