Exercitii pentru abdomen in timpul sarcinii

Share Button

Femeile gravide se intreaba in timpul sarcinii daca pot continua sa faca exercitii abdominale si in aceasta perioada. Iata cateva raspunsuri si sfaturi.

„Abdomenele” sunt recomandate ?

Exercitiile pentru muschii abdominali sunt recomandate si chiar sunt importante pentru femeile gravide. Facand exercitii in mod regulat, veti reduce riscul de a suferi de dureri de spate si veti favoriza adoptarea unei pozitii bune. Dezvoltarea muschilor oblici si a celor transversali va va ajuta in timpul fazei de expulzare, in momentul in care veti naste.

abdomene sarcina

Pentru o intarire efectiva trebuie sa solicitati muschii abdominali in aceasta ordine ( de la cei mai profunzi la cei mai superficiali):

  • Mushii transversali ai abdomenului , muschii cei mai profunzi;
  • Muschii oblici interni si externi, situati pe fiecare parte a abdomenului;
  • Muschii abdomenului, care leaga sternul si pubisul.

Se recomanda sa se adopte pozitii diferite, in functie de stadiul sarcinii. In loc de a face exercitii pentru abdomen in pozitie culcata pe spate (cum ar fi celebrele abdomene), optati pentru pozitiile asezat sau in picioare.

Recomandari

Incepand cu a cincea luna de sarcina, nu este recomandat sa faceti anumite exercitii de intarire a musculaturii din pozitie culcata, mai ales atunci cand este comprimata cutia toracica, cum ar fi lungile serii de abdomene asezata pe spate. In aceasta pozitie, exista un risc de comprimare a venei cave cu greutatea fatului, ceea ce poate determina hipotensiune arteriala la mama, deci o scadere a tensiunii arteriale.

Nu este recomandat sa continuati exercitiilele pentru abdomen daca observati o modificare a marilor muschi abdominali.

Iata un exercitiu pe care il puteti face pe tot parcursul sarcinii.

exercitii sarcinaMasa in echilibru

Stand in genunchi, cu palmele pe sol si soldurile aliniate cu umerii, tineti spatele drept si contractati muschii abdominali. Intindeti un brat catre inainte si indreptati piciorul opus. Respirati adanc. Capul trebuie sa ramana in prelungirea coloanei vertebrale. Mentineti pozitia timp de doua sau trei secunde sau mai mult pentru fiecare parte. Regiuni solicitate: muschii fesieri, muschii gambelor si muschii spatelui din zona lombara si deltoizii. Daca genunchiul este pe sol, muschii abdominali nu sunt solicitati.

Pentru a creste dificultatea, faceti exercitiul cu o banda elastica atasata la mana si la picior, tensionata.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.