Este bine sau nu sa purtati pantofi cu toc daca sunteti insarcinata?

Share Button

Probabil aceasta este o intrebare pe caresi-o pun majoritatea viitoarelor mamici. Este bine de stiut ca sarcina si tocurile nu se impaca prea bine. Medicii interzic acest lucru si in cazurile normale (provoaca deformarea degetelor si aparitia monturilor), cu exceptia ocaziilor speciale, si deci cu atat mai mult in timpul unei sarcinii.

Odata cu cresterea burticii, in garderoba gravidei trebuie sa isi faca loc atat haine mai largi, cat si pantofi mai comozi si cu o marime sau chiar doua mai mare.

Foarte important este sa se renunte la pantofii cu toc incepand cu al doilea trimestru de sarcina, deoarece din acest moment centrul de greutate se schimba concomitent cu cresterea burtii.

Daca continuati sa purtati tocuri, veti avea tendinta sa va schimbati stilul de mers si sa va lasati pe spate pentru a echilibra putin burtica, si astfel vor aparea durerile de spate si gleznele umflate.

O alta consecinta a purtarii pantofilor cu toc pe timpul sarcinii, ar fi faptul ca nu mai aveti aceiasi stabilitate, lucru ce poate provoca o cazatura fatala pentru copil ( puteti pierde sacina printr-un avort spontan), sau cu urmari grave pentru dumneavoasta (fracturi, luxatii, intinderi sau rupturi musculare).

Tocurile in timpul sarciniiCei mai indicate pentru perioada sarcinii sunt pantofii care au talpa plata sau, de ce nu, balerinii, avand de ales dintr-o mie de modele. Daca tineti cu orice pret sa purtati tocuri, alegeti unele moderate si ceva mai groase pentru a avea cat mai multa stabilitate.

Alegeti pantofii usori, din piele moale, care sa se muleze usor pe picior si sa va fereasca de bataturi.

In ceea ce priveste caracteristicile pantofilor pe perioada sarcinii, acestia trebuie sa fie usor de incaltat, lejeri si sa va puteti misca fara a exista vreun risc de cazaturi.

Majoritatea femeilor  se plang de picioarele umflate si dureroase din timpul sarcinii. Pentru a ameliora cat de cat acest lucru puteti incerca sa evitati statul prea mult in picioare, sa purtati ciorapi medicali sau sau sa stati din cand in cand, cu picioarele ridicate pe o masuta sau pe un scaun, timp de aproximativ 15 minute

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.