Epilarea definitiva IPL – avantaje si dezavantaje

Share Button

Parul inestetic de pe corp este o problema cu care se confrunta fiecare femeie din societatea de azi iar combaterea acestei probleme necesita timp si bani. Din fericire, tehnologia avanseaza repede si in domeniul frumusetii iar eliminarea pilozitatii nu mai este o bataie de cap, putand fi eliminata permanent!

Metoda prin care putem elimina parul pentru totdeauna, se numeste epilarea definitiva IPL.  Iata cateva beneficii pe care le prezinta aceasta procedura.

epilare definitiva

Beneficii epilare definitiva IPL

  • Este un tratament care dureaza cateva luni (necesita intre 5 si 6 sedinte) dar rezultatele sunt permanente si eficiente in proportie de 78-93%.
  • Nu se cunosc efecte secundare – In urma tratamentului vor exista doar cateva roseli sau umfaturi ale pielii, insa acestea vor disparea intr-un termen scurt, de cateva ore.
  • Procedura nedureroasa – Tratamentul IPL (intense pulsed light) se face de fapt cu o lampa cu filtre incluse care diminueaza aproape total senzatia de cald. IPL face parte din familia laser.
  • Tratament necostisitor – Avand in vedere rezultatele exceptionale pe care le ofera epilarea definitiva si perioada indelungata in care rezultatele sunt vizibile (pana la 6 ani), putem spune ca pretul unei zone tratate este unul rezonabil. Spre exemplu, zona picioarelor necesita 6 sedinte de epilare, pretul total al acestor sedinte fiind de 480 Euro.
  • Rezultatele se vad dupa prima sedinta – in functie de zona tratata, parul inestetic dispare intr-o anumita proportie, chiar dupa prima sedinta (faza anagena): picioare: 20% – faza anagena, brate: 24% – faza anagena, fata: 36% – faza anagena, inghinal: 27% – faza anagena.

Daca v-ati hotarat sa apelati la epilarea definitiva IPL, este bine de stiut ca nu aveti voie sa va epilati cu cel putin 2 saptamani inainte de procedura. Cu cat a trecut mai mult timp de la epilarea clasica, cu atat putem gasi mai multe fire in faza anagena.

Dezavantaje in epilarea definitiva IPL

  • Procedura este destul de noua si nu sunt inca suficiente date care sa spuna ca epilarea IPL este o metoda permanenta
  • In cazul firelor de par cu pigment deschis (blond, roscat, carunt) eficienta scade semnificativ
  • Epilarea definitiva IPL nu este indicata persoanelor care au vitiligo , epilepsie , persoanelor care au un bronz activ.
  • Nu sunt studii referitoare la eventualele efecte secundare.

Te incanta ideea unei epilari definitive cu IPL?

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.