Dieta Atkins

Share Button

Urmand aceasta dieta, va va veti recupera cu siguranta silueta avuta inainte de sarcina. Aceata dieta, este de fapt un regim cu ajutorul caruia veti slabi si apoi veti reusi  sa va mentineti o greutate constanta a corpului.

Pentru inceput, un lucru esential pentru a obtine rezultatele dorite, este sa eliminati din dieta voastra carbohidratii, deoarece acestia sunt responsabili pentru aparitia bolilor cardiovasculare.

dieta atkinsDieta este impartita pe patru etape sau faze, astfel:

  • Etapa 1. (este numita etapa slabirii). Aceasta etapa presupune eliminarea completa a carbohidratilor din alimentatie. Acest lucru se traduce prin eliminarea zaharului, prajiturilor, alcoolului, pastelor si cerealelor. Inlocuiti-le cu produse bogate in proteine, de genul, oua, carne de pui si branza, si in acest mod, puteti scapa de aproximativ 4-5 kg in 15 zile.
  • Etapa 2. (este numita etapa mentinerii). In aceasta etapa, trebuie sa incercati sa mentineti acelasi rezultat care l-ati obtinut in prima etapa. Puteti sa incercati sa introduceti in meniul dumneavoastra fructele de genul nucilor, alunelor,migdalelor, fisticului si semintele, iar daca observati ca greutatea se stabilizeza, trebuie sa le scoateti iarasi din meniu.
  •  Etapa 3. (este numita etapa prementinerii). Aceasta etapa debuteaza din momentul in care ati ajuns la greutatea pe care ati visat-o. in acest moment trebuie sa incercati sa reintroduceti in dieta dumneavoastra cerealele integrale si produsele care le contin. Mare atentie, deoarece aceasta etapa dureaza o luna. Daca obervati ca se intampla ceva ce nu este in avantajul siluetei dumneavoastra, renuntati imediat la produsele proaspat introduce in alimentatie.
  • Si in cele din urma, etapa 4 (numita etapa stabilirii unui regim de viata sanatos), care poate sa contina cereale integrale si paste fainoase, daca bineinteles nu ati avut probleme cu ele in etapa anterioara, dar stati departe de zahar si orice alt produs de patiserie.

Un mare avantaj al dietei Atkins, pe langa faptul ca va ajuta sa ajungeti la greutatea dorita, este ca aduce mari beneficii starii generale de sanatate ( dispar problemele cardiovasculare).

Ca efect secundar al urmarii acestei diete, ar fi faptul ca puteti simti usoare stari de slabiciune si ameteala, tipice pentru prima etapa a dietei.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.