Despre liftingul facial

Share Button

Liftingul are ca obiectiv corectarea tesuturilor fetei (obraji, pometi, contur al fetei si al gatului) si reducerea ridurilor.

Un lifting cervico-facial

De asemenea, cunoscut sub numele de lifting „clasic”, liftingul cervico-facial permite ridicarea trasaturilor fetei, cu exceptia pleoapelor superioare si ale fruntii. Fata este remodelata si intinerita in totalitatea sa; pielea este netezita, ridurile pometilor si ridurile de la gat sunt atenuate si intinse.

Interventia dureaza 2-3 ore sub anestezie generala sau neuroleptanalgezie (anestezie locala cu tranchilizante administrate prin injectare). Dupa o incizie la nivelul scalpului si in jurul urechii, pielea este desprinsa si apoi „intinsa” pe fata si gat. Muschii gatului si obrajii sunt usor intinsi pentru a mentine aspectul natural al fetei.

Spitalizarea dureaza de la 24 la 48 de ore. Timp de  48 de ore, pacientul poarta o cagula compresiva pentru a limita umflaturile si vanataile; care dispar dupa cateva saptamani. Cicatricile vor fi ascunse de par si de relieful urechii.

Bineinteles, un lifting  clasic permite o „intinerire” cu aproximativ 10 ani; In functie de igiena vietii si de tipul de piele, efectele vor dura mai mult sau mai putin (de la 5 la 15 ani). O persoana poate sa isi faca 2 sau 3 liftinguri in timpul vietii. Pe de alta parte, mai multi pacienti recurg la laser sau peeling pentru a optimiza efectul de lifting, stergand ultimulele riduri si linii fine.

Costul unui lifting cervico-faciala variaza de la 3 000 la 6 000 de euro, in functie de interventia care trebuie facuta si de reputatia chirurgului.

lifting facialLiftingul partial

Acesta este destinat pentru a trata o singura regiune a fetei; dar oate fi facuta singura, sau impreuna cu o alta interventie.

> Liftingul temporal consta in ridicarea partii exterioare a sprancenelor si atenueaza labele de gasca de la ochi. Sub anesteziei generale sau neuroptanalgeziei, se face o incizie de 3 – 5 cm pe tample; muschiul temporal si pielea sunt desprinse putin, apoi se intind. In cele din urma, privirea este deschisa mai mult, si astfel este intinerita. Cicatricea este invizibila, deoarece se afla in par.

> Liftingul frontal permite atenuarea ridurilor de la frunte, orizontale si verticale (ridurilor de leu), precum si ridicarea sprancenelor si a pleoapelor. Exista mai multe tehnici; cea mai veche consta intr-o incizie la nivelul scalpului la amandoua urechile; tehnica noua, endoscopia (o fibra optica este introdusa in incizii mici si ghideaza plasticianul) permite lasarea unor cicatrici minime.

Un flifting mai mult sau mai putin profund

In functie de obiectivul vizat, liftingul poate fi mai mult sau mai putin adanc, subcutanat; sau sub muschi. Masca-lift ofera o dezlipire suficienta a pielii. Toti muschii si pielea sunt trasi inapoi si orientati in sus, sub anestezie generala. Aceasta procedura este deosebit de potrivita pentru fetele persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral si care au o aparenta trista.

Riscuri si efecte secundare

Ca orice operatie, riscurile sunt legate de anestezie si de interventie in sine. Problemele cele mai frecvente care pot aparea sunt cele infectioase, de cicatrizare, aparitia unui hematom (pe care chirurgul va trebui sa il elimine). Un alt risc rar: atingerea unui nerv facial, care poate provoca probleme motorii la anumiti muschi ai fetei.

Sfatul nostru

> Nu ezitati sa consultati mai multi chirurgi (2-3) inainte de a va decide.

http://sante-az.aufeminin.com/w/sante/s355/beaute/lifting/3.html

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.