De ce ne cade parul ?

Share Button

Caderea parului este un lucru foarte grav trait de oameni, deoarece reprezinta o pierdere a virilitatii si a sex-appeal-ului.

Acest fenomen este comun la barbatii de peste o anumita varsta, dar, exista, de asemenea,  si la femei , desi este mai putin frecvent.

Caderea parului

Cand vorbim despre caderi reale ale parului, nu este vorba despre pierderea normala de zi cu zi a parului. De fapt , noi pierdem in medie de la 50 la 100 de fire de par pe zi. Aceasta nu este o problema, deoarece stim ca exista un ciclu al parului : acesta moare si este reinnoit.

Pierderea parului – chelia si alopecia

Parul este viu iar atunci cand  moare, creste altul care il inlocuieste.  Parul care cade este in general mai putin in comparatie cu cel care creste. Cu toate acestea , in cazul alopeciei, ciclul  parului nu mai este normal si cresterea acestuia se diminueaza puternic.

Exista mai multe tipuri de alopecie, dar cea mai cunoscuta este androgenetica sau alopecia androgenica specifica pentru barbati.  Androgenetica, asa cum sugereaza si numele  sau, este cauza alopeciei. Alopecia poate fi, de asemenea,  legata de hormoni si de o enzima numita 5 alfa-reductaza . Aceasta are ca functie, transformarea testosteronul in dihidrotestosteron.  Acesti doi hormoni  circula apoi  in sange si dupa aceea catre folicul, care este responsabil pentru producerea  parului. Acestia sunt cei doi hormoni care modifica ciclulul parului. Un nivel excesiv de 5 alfa reductaza va avea ca efect incetinirea cresterii parului si va crea o deficienta.

Al doilea tip de pierdere a parului este calvitia sau chelia, in temen mai popular. Parul nu este la fel de rar, cresterea acestuia nu se face deloc sau doar in unele locuri. Aceasta  este mult mai grava decat alopecia, deoarece acolo unde apare se va produce o cadere totala a parului pe toata zona, fara sa mai existe sansa ca sa creasca altul la loc.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.