De ce facem confuzie intre OM si profesia pe care o practica?

Share Button

Cred ca te-ai intalnit si tu cu categorisiri astea de tipul:

Esti actor? Hai, joaca-mi ceva acum! Spune-mi o poezie! Ce actor esti tu daca nu stii sa imi interpretezi melodia lui Guta? Hai, interpreteaz-o ca si cum ar fi poezie si da-i asa un aer shakespearian, ca doar esti actor. Poti face din manea poezie cu aer de shakespeare!

Esti psiholog? Dar de ce vorbesti asa? Psihologii sunt mereu zen! Ei nu fumeaza, nu injura, nu se enerveaza, nu isi exprima sentimentele, nu vorbesc licentios, nu fac bancuri porcoase. Ei sunt psihologi!

Sigur că fiecare din noi are o meserie, care, vrei nu vrei, își pune amprenta pe tine, dar nu asta il caracterizeaza, profesia este un fel de masca pe care o poarta in anumite situatii. Într-un fel va arăta și se va comporta un șofer de TIR, și în alt fel un neurochirurg. Asta însă nu înseamnă că ÎN VIAȚA PARTICULARĂ, după ce ai coborît din cabina camionului sau după ce ai ieșit din sala de operație, continui să te tot uiți în jur, poate, poate, găsești un volan de învîrtit sau, respectiv, vreo cutie craniană mai deosebită, demnă s-o deschizi pe loc… Ce aș vrea să vă spun… este că meseria-i una, iar omul e alta ! Nu meseria-l face pe om. Omul e gata format atunci cînd începe să și-o practice și, ca atare, are propria personalitate care nu se suprapune perfect exigențelor proprii meseriei. Abaterile se numără cu miliardele… Așa și eu. Eufemistic spus, e iluzoriu să te aștepți de la mine să mă comport în viața mea particulară ca la cabinet. Asta eufemistic spus…

profesia si omul

Pentru cine mă mai ia cu : “Mvai dar cum vorbesti pentru un psiholog!!!”
vă aduc la cunoștiință următoarele aspecte:

1. SURPRIZĂ! ȘI PSIHOLOGII SUNT OAMENI!
Dacă unul îl enervează va reacționa ca orice om. Nu suntem zen și nici SFINȚI!

2. PSIHOLOGII DE REGULĂ AU UN LIMBAJ COLORAT
Vă vine să credeți sau nu, dar așa este, că de aia e psiholog, să fie open mind. Nu vă imaginați că psihologul e vreun rigid cu limbaj mereu de dex!

3. NU CONFUNDATI PROFESIA CU OMUL!

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.