Cum faci diferenta dintre un parfum original si unul contrafacut ?

Share Button

Parfumurile abunda pe internet ca si in magazine, iar ofertele sunt extrem de ispititoare, deoarece acestea ofera parfumuri de lux la preturi mici.

Problema este ca acestea sunt atat de numeroase , iar concurenta este atat de acerba incat unii vand parfumuri contrafacute. Flaconul este acelasi, dar pretul este mai mic. De multe ori nu stim sa distingem un parfum real de unul contrafacut si ajungem sa cumparam un o copie in locul unui parfum de marca.

Parfumurile cele mai contrafacute sunt acele branduri care sunt mai cautate si in general cu un pret mediu, de exemplu sunt contrafacute parfumuri originale barbatesti precum Paco Rabanne, Jean Paul Gaultier sau Terre d’Hermes, iar din gamele pentru femei Chanel No.5,  L’Air Du Temps ( Nina Ricci ) si J’adore de Christian Dior.

Cum stim ca parfumul este veritabil?

Desi prezentarea parfumului este asemanatoare, exista cateva indicii care ne ajuta sa determinam  daca un parfum este conform marcii sau este contrafacut.

Printre greselile de contrafacere este durata de persistenta a parfumului. Daca testati un parfum intr-un magazin, nu ar trebui sa il cumparati imediat. Testati-i mirosul real, lasand sa treaca o zi inainte de a-l cumpara. In cazul in care mirosul nu persista, iar dupa cateva ore nu il mai simtiti inseamna ca aveti de-a face cu o imitatie.

Cei de la Parfumuri Delight.ro atrag atentia ca un parfum original necesita o cantitatate mai mica si nici nu este nevoie sa va dati de multe ori intr-o zi. In mod normal, cateva picaturi ar trebui sa fie suficiente pentru intreaga zi. In schimb, un parfum contrafacut necesita o pulverizare mai frecventa. Cu un parfum contrafacut nu veti lasa un traseu parfumat decat daca pulverizati de cel putin zece ori. De asemenea, aroma unui parfum contrafacut se va transforma foarte repede si veti fi surprinsa ca nici macar nu veti recunoaste parfumul pe care l-ati cumparat.

Parfum original si parfum contrafacut

Cum facem sa nu fim pacaliti?

Atunci cand cumparati un parfum, asigurati-va ca este ambalat sau sub blister. Este foarte important ca sticla sa nu fi fost deschisa.

Al doilea lucru de retinut este ca un parfum nu poate fi vandut la mai putin de 50 % din pretul sau initial, cu exceptia cazului cand vanzarea se face de catre furnizor. Deci, feriti-va de astfel de oferte.

Toate parfumurile de marca trebuie sa aiba un numar de licenta pe fundul sticlei si trebuie sa fiti atenta ca acesta sa fie imprimat direct pe sticla si nu pe eticheta.

Principalele marci fac rar pentru vanzare sticlute mici, pe care noi le numim „mostre”, in spray-uri de 8,9 si 15 ml. Exceptie face marca Dali.

Cum recunosti un parfum contrafacut

Cereti-i vanzatorului o cutie cu parfum si agitati-o. Daca parfumul este original, nu trebuie sa se auda nici-un zgomot. In caz contrar, aveti de-a face cu un fals.

Atunci cand pulverizati pe un capac de metal, stratul trebuie sa fie ca o pelicula si nu sa se miste liber.

Pentru parfumurile mai ieftine pe internet decat in magazin, nu va faceti griji, acest lucru este normal.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.