Cum sa alegi un inel

Share Button

Fie ca il alegeti singura, fie ca partenerul vostru vrea sa va ceara mana, datorita diversivitatii modelelor, alegerea unui inel face dintr-o bucurie a cumpararii unui lucru nou, o adevarata dilema. In momentul in care doriti sa va cumparati un inel si sunteti ia fata vitrinei pline cu tot felul de modele, sau aveti in fata un catalog, in cap va vin brusc o gramada de intrebari: oare pe care sa il aleg?, imi sta mai bine cu asta sau cu celalalt?, imi place mai mult asta dar nu imi ajung banii, asa ca il iau pe celalalt………

Cand vreti sa va cumparati un inel, trebuie sa  aveti in vedere trei aspecte:

inel1.       Metalul din care este confectionat. Acesta poate fi:

–          Platina. Este un metal  hipoalergic, foarte scump, nobil si rezistent.Faptul ca este  rar face ca pretul sau sa fie destul de mare.

–           Aurul este metalul traditional si cel mai des folosit in fabricarea inelelor. Este usor de gasit , iar pretul este mai mic decat in cazul platinei. Este folosit in amestec  cu nichel sau cupru. Aurul poate provova reactii alergice.

–          Argintul este cel mai ieftin metal pretios, iar calitatea inelelor din acest metal lasa de dorit, deoarece pe langa faptul ca inelele sunt lucrate mai grosolan, se mai deterioreaza si metalul in timp. Poate provoca reactii alergice ale pielii, mai ales in combinatie cu nichelul.

inel2.       Alegerea modelului

La mare cautare sunt modele cu pietre. Acestea pot fi cu ghiare ( 5-6 dinti care tin piatra) sau cu linii (pietrele sunt mici si sunt dispuse sub forma de linii) care dau eleganta modelului si scot in evident in acelasi timp, atat piatra cat si metalul din care este confectionat inelul.

Tot in cadrul modelelor cu pietre, intra si modelul manunchi sau buchetel, care consta in inconjurarea unei pietre mai mari cu pietricele mici,  sau modelul cu trei pietre, care simbolizeaza TRECUTUL, PREZENTUL  si VIITORUL.

3.       Alegerea pietrei

Alegerea pietrei depinde foarte mult de suma care sunteti dispusa sa o cheltuiti pentru a va cumpara un inel, deoarece piatra poate creste mult valoarea inelului.

Asadar, aveti la dispozitie pietre incepand de la  safir sau rubin pana la pietre din diamante, pentru cine are dare de mana.

4.       Pretul

Ar fi si el un aspect bun de luat in seama, dar nu este general valabil.

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.