Cum poți scăpa de stres și depresie? – Cum îți poți îmbunătăți relațiile cu alți oameni?

Share Button

Femeile pot avea uneori stări rele și de aceea, pot fi în dificultatea de a sta în preajma altor oameni. Probabil au trecut prin situații stresante (divorț, despărțire, boală) și de aceea evită să petreacă prea mult timp în compania altor persoane, pentru că se simt vulnerabile și au nevoie să se liniștească după astfel de traume.

Oamenii de știință spun că oxitocina este esențială pentru stabilirea relațiilor cu alte persoane. Această substanță este secretată de glanda pituitară atunci când o persoană are reacții de atingere, cum este de exemplu o îmbrățișare sau simpla mângâiere pe blană a unui animal de companie. Oxitocina are rol în vindecarea emoțională, în ceea ce privește interacțiunile relaționale. Experții consideră oxitocina ca fiind un hormon care reduce depresia și anxietatea.

Femeile care au suferit anumite traume pot avea o predispoziție la a se confrunta cu alți factori de stres. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că stresul duce la producerea de cortizol în organism, iar acesta reduce secreția de oxitocină. Concluzia este că pentru depășirea momentelor de stres și anxietate este bine să se crească nivelul de oxitocină și acest lucru se poate face prin adoptarea unui animal de companie.

Psihologii consideră că femeile își pot reduce simptomele post-traumatice dacă au parte de iubirea unui animal de companie, sau de compania unor oameni sinceri, care pot fi numiți prieteni adevărați. Lucrurile se explică astfel:

  • Un câine poate îmbunătăți starea de spirit și poate aduce bucurie în viața oricărei persoane. O femeie care începe să țină la un animal de companie se vindecă treptat de depresie. În acest fel ea găsește o soluție spre a vedea lucrurile într-un mod pozitiv și are o deschidere în fața iubirii.
  • În ceea ce privește ideea de a sta în compania unor prieteni adevărați, este bine de analizat dacă respectivele persoane sunt sincere și de încredere. Relațiile cu prietenii sunt foarte importante pentru starea de bine interioară, de aceea trebuie apreciate. Un prieten adevărat trebuie să îndeplinească anumite calități, despre care specialiștii spun în studiile lor referitoare la astfel de relații de prietenie între oameni. Principalele caracteristici ale unui prieten bun sunt: confidențialitatea, respectarea promisiunilor, capacitatea de a oferi protecție sau de a proteja, reciprocitatea în conversații atunci când spui ceea ce ai pe suflet, refuzul dorinței de a fi mai bun sau în competiție, disponibilitatea chiar și în momentele când poți fi mai ocupat.

Cum scapi de stres si depresie

Femeile pot scăpa de depresie și prin metode simple, despre care psihologii spun că ar funcționa foarte bine în astfel de cazuri:

  • Mersul pe jos oferă un sentiment de relaxare și îmbunătățește sănătatea.
  • Masajul zilnic este bun pentru relaxarea corpului și calmarea stărilor de nervozitate.
  • Exercițiile fizice ajută la oxigenarea creierului, îmbunătățesc starea fizică și mentală.
  • O excursie la munte sau o plimbare la țară poate fi o alegere bună. Aerul proaspăt este foarte bun pentru organism, iar plimbarea în natură poate schimba starea de spirit.
  • Petrecerea timpului liber cu animalele de companie poate ajuta la vindecarea depresiei și anxietății. Cu o pisică sau un cățel poți trăi emoții pozitive și poți avea parte de distracție.
  • O petrecere cu prieteni apropiați poate fi un mod plăcut de a te distra și de a uita de probleme. La petrecere poți închiria și o cabină fotografică pentru a face poze instant amuzante, personalizate cu elemente de recuzită interesante. Pozele făcute cu cabina foto îți vor aminti apoi de prietenii tăi, de momentele amuzante care îți vor aduce zâmbetul pe buze de fiecare dată.
  • Muzica este ideală pentru îmbunătățirea stării de spirit. Alege melodiile care te ajută să scapi de stresul acumulat după o zi dificilă.

Femeile pot trece prin crize emoționale – acest lucru este normal – dar trebuie să găsească modalități sănătoase de a gestiona tendința de a reacționa la traumele din trecut, de a-și disipa starea proastă și mânia prin alte acțiuni pozitive, de restabilire a stării de dispoziție interioară. Persoanele care obișnuiesc să fie dramatice, să transforme și cele mai banale situații în catastrofe, pot să-și agraveze starea și în același timp pot supăra și persoanele din preajma lor, la care se plâng sau se confesează.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.