Cum ne afecteaza steroizii sanatatea?

Share Button

Folosirea steroizilor anabolizanti a fost dintotdeauna criticata. Criticile se fac atat pe baza faptului ca intr-o competitie cel ce foloseste steroizi va avea un beneficiu fata de cel care nu foloseste, dar si pe baza faptului ca aceste substante nu sunt sanatoase.

Doar ca daca stam putin si ne gandim…din moment ce sportivii folosesc aceste substante, daca nu ar fi sanatoase, atunci cum de le sporesc perfomantele, cum de ei arata mult mai bine fata de varsta pe care o au? Nu vreau sa promovez consumul de steroizi anabolizanti, doar ca si in acest domeniu, ca in oricare altul, secretul consta in moderatie. Daca mancam 3-6 patratele de ciocolata, vom simti placere si ii vom putea savura gustul delicios. In schimb, daca mancam 20-30 patratele de ciocolata, cel mai probabil ni se va face rau.

steorizi pentru sportivi

Cum ne afecteaza steroizii sanatatea?

Steroizii ne afecteaza sanatatea daca sunt consumati pe perioade lungi de timp. De asenemea, ne afecteaza sanatata daca folosim doze mari. Aceste substante vin cu multe efecte secundare, atat pe termen lung, cat si pe termen scurt.

Pe termen scurt, si totodata efectele imediate ale dozelor mai maricele de steroizi sunt: acnee, oprirea propriei productii de testosteron, agresivitate.

Daca folosim steroizi perioade lungi de timp si in doze mari, atunci putem ajunge la efecte secundare precum calvitia, afectiuni hepatice, ginecomastie, marirea prostatei.

Toate aceste efecte secundare pot fi prevenite daca se folosesc doze bine puse la punct, cu alimentatie sanatoasa si mai ales, daca beneficiati de sfaturile unui profesionist atunci cand incepeti un ciclu de steroizi. Multe din aceste efecte secundare sunt reversibile, se pot vindeca daca sunt depistate din timp si tratate corespunzator. Insa, cea mai buna vindecare este preventia.

Cu alte cuvinte, steroizii in cantitati mari dauneaza sanatatii, dar daca administram doze moderate, atunci nu vor fi probleme.

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.