Contraceptia definitiva

Share Button

Contraceptia permanenta este un proces medical care consta in „sterilizarea” femeii sau a barbatului, eliminand orice posibilitate de procreere, iar efectele sunt ireversibile. Pentru a apela la aceasta procedura, trebuie sa aveti peste 18 ani. Nu este recomandata pentru minori, deoarece corpurile lor sunt inca in curs de dezvoltare.

Operatia poate fi facuta doar cu acordul pacientului si acesta trebuie sa fie informat cu privire la toate implicatiile: demersuri, procesul in sine, riscurile si consecintele.

Interventiile posibile

Pentru barbati, contraceptia definitiva consta intr-o vasectomie: cele doua canale deferente, al caror rol este de a asigura aducerea de spermatozoizi catre uretra sunt taiate sau ligate.

Pentru femei, interventia consta in blocarea trompelor uterine si, astfel, evitarea contactului cu sperma, in timpul relatiilor sexuale. Exista doua tehnici .

In primul rand, exista ligaturarea trompelor uterine cu un clip sau un inel care se face sub anestezie generala. Retineti ca este posibil sa se faca o coagulare. In al doilea rand, exista o tehnica care consta in injectarea unui implant permanent pentru a bloca trompele uterine.

Contraceptia definitiva

Bine de stiut

Femeile care recurg cel mai adesea la contraceptia definitiva sunt cele care au o familie mare si/sau nu isi doresc sa mai aiba copii.

Dupa o astfel de interventie, femeile continua sa aiba menstruatie si ar trebui sa continue sa foloseasca o metoda contraceptiva, pana cand se cicatrizeaza trompele si sunt permanent blocate. Poate sa dureze aproximativ 3 luni. Dupa aceasta perioada, nu mai este nevoie de nici o contraceptie.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.