Contactul sexual după naştere: emoţii pentru reluarea vieţii sexuale

Share Button

Perioada în care ai fost însărcinată a fost minunată. Aşteptarea bebeluşului, întrebările şi micile griji din timpul sarcinii te-au făcut să aştepţi cu mare nerăbdare venirea pe lume a primului tău copilaş.

Naşterea a fost ultima ta grijă în tot acest timp când singurele probleme ţi le făceai pentru sănătatea şi siguranţa copilaşului tău încă nenăscut. Controalele periodice şi ecografiile necesare te-au ajutat să îţi întăreşti convingerea că totul decurge normal iar în gândurile tale erau toate îndreptate spre viitorul copil. Ca mai toate mamele, chiar şi tu ai cam uitat să te gândeşti la corpul tău care după momentul ( foarte dificil dealtfel) al naşterii naturale pentru care ai optat va avea nevoie maximă de atenţie, întocmai ca şi proaspătul şi neajutoratul nouvenit.

Şi iată-te într-o situaţie destul de delicată, în perioada de lehuzie despre care nu ştii mai nimic, cu un partener care te priveşte plin de dragoste şi dorinţă şi un copilaş dependent de tine.

 Medicul ţi-a recomandat contact sexual la 40 de zile după naştere iar tu te simti uşurată la gândul că vei putea să te refaci şi eşti convinsă că odată cu sângerările vor dispărea şi durerile şi vei fi exact ca înainte.

 În această perioadă organismul proaspetei mame se va reface iar sângerările ( care nu fac altceva decât să cureţe uterul de ţesuturi şi de hormoni sau posibile toxine) vor trebui să dispară complet. Apoi urmează consultul ginecologic care va determina starea de sănătate a mămicii şi faptul că ea poate avea contact sexual…

Contactul sexual după naştere

Însă “ surpriză” !!! Nu eşti nici pe departe exact ca înainte şi nici tocmai plină de dorinţa de a face dragoste nu mai eşti! Stresul pe care ţi-l provoacă toate noile tale îndatoriri, faptul că încă îţi mai cade părul şi te gândeşti serios să te tunzi, oboseala peste limită, lipsa de timp şi de linişte şi mai ales faptul că nu te poţi concentra cum trebuie pe absolut nimic te dau peste cap. Mai vine şi momentul cu pricina: seara cea mare cu alte cuvinte, momentul pe care “ iubi” îl aşteaptă de peste două trei luni. Cu toată atenţia pe care ţi-o acordă, cu toată răbdarea şi strădaniile lui tot nu îţi poate calma durerile iar tu îţi tot pui în minte întrebarea: “Oare de acum înainte aşa va fi tot timpul!?

Da, toate proaspetele mămici trec prin asta chiar dacă nu prea auzi de la nimeni o vorbă despre primul contact sexual de după naştere sau depresia postnatală prin care toate au trecut. Toate mamele se laudă cu bebeluşul şi mai niniuna nu spune câte cusături şi dureri a putut îndura cu atât mai puţin despre lipsa totală a libidoului.

Ceea ce trebuie să stii este faptul că mai devreme sau mai târziu lucrurile vor intra în normal în privinţa libidoului tău, chiar dacă poate dura şi şase luni sau mai mult de un an iar ceea ce poţi face pentru partenerul tău este să îl accepţi chiar dacă te simţi prea obosită. Printr-o bună comunicare între parteneri se pot rezolva multe.

În ceea ce priveşte durerea în timpul actului sexual, ea se va diminua cu fiecare contact şi tocmai din acest motiv nu se recomandă abstinenţa.

Şi încă un aspect important: tăticii se vor simţi confortabil în noua structură a familiei atâta timp cât mămicile le vor putea oferi cel puţin acest tip de atenţie în puţinul timp rezervat doar lor.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.