Coafura – ingrijirea parului ondulat sau a parului cret

Share Button

Natura parului ondulat sau cret 

Tendinta  persoanelor care au parul cret, este de a il indrepta frecvent si a il vopsi : doua practici foarte agresive care nu vor face altceva decat sa ii accelereze degradarea.

Tratamente pentru parul ondulat sau cret

Si ingrijirea parului trebuie facuta cu precautie.

Una sau doua spalari pe saptamana este suficient, mai multe nefiind recomandate. Spalatul prea des va avea efecte negative asupra parului uscat. De asemenea, cel mai bun de folosit, este un sampon neutru, adica  cu pH apropiat de 7.

Dupa spalare, clatiti cu apa rece pentru un efect stralucitor. De asemenea, este de preferat sa il uscati in mod natural, la aer liber.

Sunt indicate chiar una sau doua bai pe saptamana cu uleiuri vegetale naturale sau cu unt de shea, din cand in cand. De preferat, este bine sa lasati sa actioneze peste noapte, sau cu cel putin o ora inainte de spalare. Trebuie sa folositi un amestec de uleiuri, de jojoba, de ricin, de nuca de cocos, deoarece fiecare dintre ele are propriile ingrediente active. Pentru mai multe informatii, uleiul de ricin este excelent pentru cresterea parului.  In schimb, ar trebui sa evitati folosirea grasimilor, deoarece acestea pot bloca porii.

Indreptatul nu este recomandat, deoarece  exista  riscul de cadere a parului, dar daca vreti sa faceti acest lucru, este recomandat sa faceti o baie de ulei, o data pe saptamana pentru a regenera parul.

Nu se combina niciodata indreptatul si de vopsitul,  fiindca parul nu va rezista.  Este nevoie sa treaca douasprezece saptamani  intre indreptat si vopsit.

Ultima recomandare : Nu pieptanati niciodata  parul ondulat atunci cand  simtiti ca este uscat. Acest lucru previne  aparitia de volum nedorit. Tot ce aveti nevoie este sa il rehidratati cu o crema sau ser.

Unele femei isi prepara singure masti de par. Amestecul contine unt de shea, ulei de jojoba, lecitina de soia, glicerina boraxata, toate parfumate cu uleiuri esentiale de Ylang Ylang . Amestecul obtinut este utilizat cald. Lasa sa actioneze timp de o jumatate de ora. Se clatesc si se coafeaza , ca de obicei.

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.