Cicatricile: Arta de a le camufla

Share Button

Camuflajul este o adevarata opera de arta

Dupa cum sugereaza si numele, camuflajul poate ascunde cicatricile de pe piele. Arta  camuflarii, la randul sau, depinde de alegerea machiajului.  Aceasta tehnica este foarte folosita pentru atenuarea cicatricilor colorate. Aceasta se bazeaza pe complementaritatea tonurilor  utilizate. Astfel , petele violet sunt reduse cu galben, petele rosii sunt reduse cu verde,

cele albe cu bej inchis iar cele maro cu un bej mai deschis.

Pentru aplicare, se pune machiajul ales direct pe cicatrice. Dati cu fond de ten pentru a uniformiza totul. In cele din urma,  aplicati un strat de pudra pe deasupra. Cand  va cumparati machiajul, cereti un machiaj de camuflaj. Exista  si asa ceva. Acestea sunt destinate sa ascunda leziuni ale pielii sau cicatrici de toate tipurile. Astfel nu va veti mai simti rau in pielea voastra.

imagesCamuflajul cicatricilor: recomandari importante

Oricare ar fi cauza lor, cicatricile nu sunt frumoase  la vedere. In cazul in care exista mai multe modalitati de a le ascunde, ar trebui sa stiti sa o alegeti pe cea mai potrivita. In afara de machiaj, mai  puteti  apela si la pansamente speciale. Acest lucru este deosebit de recomandabil daca cicatricile sunt hipertrofice, cheloide sau inflamatorii. In cazul unui rezultat nesatisfacator, adica daca cicatricele persista sau cresc, trebuie sa se astepte un an inainte de a stabili un tratament care sa dea cele mai bune rezultate. In tot acest timp, ar trebui sa folositi machiaj sau maneci lungi, daca acestea sunt pe brate. Sa stiti ca nici o cicatrice nu seamana cu alta. Tratamentul ca si camuflajul oricarei cicatrici  trebuie sa fie bine studiat pentru fiecare caz in parte. Rezultatele nu vor fi niciodata la fel, si nici tratamentele propuse. In timp ce unele cicatrici cum ar fi cele lasate de acnee pot disparea cu tratament cum ar fi  laserul sau peeling-ul , altele ar trebui sa fie, din pacate, purtate toata viata. Pentru a va simti bine in pielea voastra, trebuie sa recunoateti si mai ales sa acceptati aceasta realitate. In orice caz, machiajul il puteti folosi intotdeauna.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.