Ce facem de ziua educatiei?

Share Button

Da, ziua educatiei! … desi initial nu am vrut sa scriu nimic cu ocazia acestei zile, m-am razgandit , m-am razagandit pentru ca nu imi sta in fire sa nu vad o floare intr-o mare parloaga, crescuta in gunoi sau acolo unde aparent e imposibil sa creasca; am decis sa scriu pentru ca cred, cred cu tarie in educatie, in toate formele ei, si mai cred ca cei ce educa sunt acea categorie de oameni care se afla imediat dupa ingeri si care fac legatura dintre divin si uman.

Ma refer strict la cei care fac educatie din credinta si din vocatie,nu pentru arginti, ma refer la cei care te incurajeaza sa-ti intinzi aripile pentru a zbura, iti netezesc penele si te ajuta sa le cresti si sa le pastrezi intacte, nicidecum nu la cei care ti le taie, le taie fara mila dupa tipare sau la intamplare… Da, trebuie sa scriu pentru cei pe care ii respect, pentru cei care m-au indrumat, pentru cei pe care i-am vazut cu adevarat educand, indiferent ca este vorba de cei cu diploma sau de batranii care inca mai pastreaza educatia bunului simt si care cu buna-credinta vor s-o transmita mai departe.

Sanatosi sa fiti si tenace intr-o lume fara tel, sa aveti putere si dorinta de a indruma si a va plia metodele pe caractere din ce in ce mai puternice, sa va pastrati deschiderea catre nou pentru o evolutie frumoasa si reusita a educatiei, sa va pastrati credinta in ceea ce faceti si sa va ajute Dumnezeu sa va pastrati tineretea sufletului si nelterarea lui de had, rau si fara scrupul.

La multi ani, oameni atinsi si protejati de ingeri! La multi ani, voua, celor ce educatie dati! La multi ani, voua, calauzitori pe pamant!

ce facem de ziua educatiei

Profesorul ideal e acel care poate comunica cu elevii, care poate fi sever când trebuie, dar și glumeț și blând. Un profesor ideal este cel care e, în primul rând, om, acel care îți cultivă dragostea de a învăța și respectul, dar nu frica față de el. Ador lecțiile la care este mai interesant să ascult profesorul decât să joc la telefon, la care nu socot minutele până la sunetul clopoțelului și la care stau mereu cu mâna ridicată. Un profesor cu adevărat bun este acel care cu iscusință și dăruire mă captează și de la care pot învăța multe pentru că vreau, nu pentru că trebuie.

Avem nevoie de astfel de profesori….Aviz tuturor …si din pacate sunt din ce in ce mai putini!
La multi ani…si nu uitati dragi profesori…copiii nu sunt prosti,rai,obraznici….ci doar neinteresati de voi daca nu le captati atentia!

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.