Cateva lucruri utile despre violenta domestica

Share Button

violenta domestica

Violenta domestica se intaleste la ambele sexe, dar, in aproximativ 90% dintre cazuri, barbatii isi abuzeaza partenerele de viata. Violenta sau abuzul domestic  este un conflict care are loc intre cei doi protagonisti ai unei relatii. Principalele forme ale violentei  domestice sunt:  amenintarea, izolarea, abuzul fizic, emotional sau chiar din punct de vedere sexual.

In aproape toate cazurile de violenta domestica, unul dintre parteneri ( de cele mai multe ori, barbatul) pretinde putere si control total asupra celuilalt.

De cele mai multe ori ”acesti agresori” vor de fapt sa isi sperie partenerul de cuplu, din dorinta de a detine puterea si controlul absolut in relatie.
Partenerul agresiv apeleaza deseori la manie, la violenta fizica (lovituri, ciupituri, palme, pumni) chiar si la cea sexuala , fortand partenera sa intretina raporturi sau chiar perversiuni sexuale.

Tactici utilizate de partenerul agresiv  pentru a obtine suprematia in relatie:

  • Copiii sunt folositi pe post de pioni : femeia este acuzata ca e un parinte rau, este ameninta ca i se va lua copilul.
  • Constrangere si amenintari : agresorul isi acuza partenera ca va rani alti membri ai familiei, animalele din casa, copiii sau chiar ca-si va face rau sau se va automutila.
  • Negare : agresorul nu isi recunoaste comportamentul violent si incearca sa dea vina pe partenera sa  pentru iesirile lui necontrolate.
  • Abuzul emotional : partenerul tau recurge la insulte si la un limbaj vulgar, te critica si incearca sa te faca sa iti pierzi increderea in tine.
  • Incearca sa te intimideze : partenerul tau poate da cu pumnul in masa, poate tranti usa sau poate sparge diferite obiecte.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.