Care sunt semnele care arată că prietenia poate duce la căsătorie

Share Button

Deseori oamenii se întreabă dacă poate exista prietenie între un bărbat și o femeie. Răspunsurile stârnesc multe controverse. Unii spun că da, că ar putea exista prietenii între oameni, indiferent de rasă, vârstă sau sex. Alții spun că nu, că ar fi imposibil să existe prietenie între un bărbat și o femeie, că în realitate unul dintre ei are și sentimente de dragoste pentru celălalt.

Ce spun psihologii? Din punctul lor de vedere, prietenia dintre un bărbat și o femeie poate exista dacă se crede în ea, dar poate duce de multe ori și la căsătorie. Se pare că cei doi pot fi prieteni atât timp cât ei cred în acest lucru amândoi. Cu toate acestea, uneori sunt situații când sub masca de prieten al unui bărbat se ascunde o persoană care își dorește să câștige dragostea unei femei, pe care o consideră pentru moment inaccesibilă. Pentru ca aceasta să nu dispară complet din viața lui, are față de ea o atitudine de prieten, care treptat speră să se transforme în dragoste și să ducă la căsătorie.

Uneori prietenia duce la căsătorie pentru că între cei doi apar sentimente noi, emoții, dorința de a avea grijă de celălalt, interesul de a face dragoste și de a fi tot timpul împreună cu acea persoană. Cu alte cuvinte, cei doi se îndrăgostesc și decid să se căsătorească. Anunță nunta, trimit invitațiile cele mai frumoase de la Memoires.ro și își unesc destinele într-o zi pe care o consideră cea mai specială din viața lor.

Acest lucru se poate întâmpla oricui. Cei care sunt chinuiți de dilema aceasta, de modul cum se definește relația de prietenie dintre un bărbat și o femeie, trebuie să înțeleagă cel dintâi ce presupune prietenia. În opinia multor oameni care au experimentat acest lucru, prietenia se caracterizează prin:

  • Dorința de a petrece cât mai mult timp împreună.
  • Grija pentru cel de alături.
  • Dorința de a-l ajuta atunci când este într-un moment dificil al vieții.
  • Capacitatea de a avea răbdare atunci când plânge sau când trebuie să depășească necazurile.

Dacă prietenia s-a transformat în dragoste apar semne clare de sensibilitate pentru celălalt, grija pentru el și dorințele sexuale.

Se spune că multe din căsătoriile fericite se bazează pe prietenie. Este vorba despre capacitatea de a avea o atitudine pozitivă, prin care poți interpreta în mod corect atitudinea partenerului astfel încât chiar și momentele cele mai dificile să se soluționeze bine. Prin prietenie poți trece mai ușor peste conflicte, poți rezolva mai repede problemele care apar.

O simplă replică “Îmi pare rău!” poate fi suficientă pentru “a calma apele” indiferent cât de adânci ar fi acestea. Problemele trebuie soluționate la timp pentru că altfel ele se acumulează și pot alimenta conflicte superficiale, pe care le pot face să pară mult mai mari și mai dureroase decât sunt în realitate.

Oamenii au stiluri de viață diverse, personalități diferite și alte sisteme de valori. Toate acestea îi fac să gândească într-un anume fel și oricât ar încerca să se schimbe, să-și modifice modul de gândire, nu reușesc, le este chiar imposibil. Treptat problemele se acumulează tocmai din cauza acestor dezacorduri, care apar în ceea ce privește modul de gândire al celor doi parteneri.

Prin prietenie și înțelegerea acestor dezacorduri se poate discuta despre diferențele care există și se pot soluționa anumite probleme care inevitabil apar în viața lor. Oamenii care sunt înainte de toate prieteni, care se respectă unul pe celălalt, pot învăța să se ajute reciproc, să depășească situațiile neplăcute ce le pot pune în pericol relația de cuplu sau căsnicia.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.