Cand invatam copilul sa faca la oala sau sa mearga toaleta?

Share Button

Nu trebuie sa fortati copilul sa mearga la toaleta sau sa faca la olita, deoarece poate aparea o anumita teama fata de acest lucru ( practic va fi un fel de stres pentru el), si va trebui sa asteptati pana in jurul varstei de doi anisori, cand micutul incepe sa inteleaga care este cu adevarat rostul pampersului, si va dori sa scape de el pentru a se simti mai cofortabil.

Alegerea momentului potrivit pentru a invata copilul sa faca la oala, reprezinta cu adevarat calea spre succes.  Copii sunt diferiti unul de celalalt, si deci si deprinderea de a merge la toaleta este diferita. Sexul copilului reprezinta si el un criteriu foarte important, fetitele incepand sa faca la oala mai repede decat baietii.

oala

Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, iata care sunt o parte din semnele care va pot ajuta sa va dati seama daca este momentul potrivit pentru a incepe sa puneti copilul sa faca la oala.

–           Pentru a dobandi  deprinderea de a face la oala sau de a merge la toaleta, copiii mici trebuie sa fie dezvoltati din punct de vedere al deprinderilor motorii. Mersul pe jos trebuie sa fie invatat si stapanit.

–          Odata cu varsta, copiii mici sunt capabili sa tina urina mai mult timp. Scutecul ramane uscat intre doua urinari, iar acest lucru se repeta de mai multe ori. Un alt semn de control al sfincterului este evident, atunci cand copilul se duce intr-un colt al camerei pentru a urina sau a face treaba mare. El incepe sa inteleaga senzatiile care apar cand trebuie sa isi faca anumite nevoi.

olita bebeATENTIE ! Nu certati niciodata copilul daca face pe el si nu i-ati pus pampers, deoarece va constientiza ceea ce a facut, si daca nu stie sa spuna ca vrea la toaleta, va tine urina prea mult, lucru ce este foarte periculos deoarece provoca infectii urinare, care pot recidiva de mai multe ori si pot duce in final la distrugerea rinichilor.

Copilul trebuie sa fie capabil sa se exprime atunci cand il duceti la toaleta, sau sa va ceara sa il puneti pe oala. Copilul nu trebuie sa va spuna clar si raspicat ce vrea, ci doar sa va faca anumite gesturi pe care dumneavoastra ar trebuie sa le intelegeti. Aceste gesturi sunt diferite de la un copil la altul.

Fiti relaxata si asteptati semnele copilului, deoarece cel mai important  lucru este sa invatati sa va ascultati copilul.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.