Blefaroplastia

Share Button

Blefaroplastia sau chirurgia estetica a pleoapelor este o interventie chirurgicala care va ajuta sa scapati de pleoapele superioare cazute sau de pungile de sub ochi. Prin intermediul acestei interventii se  indeparteaza grasimea, muschii si pielea in exces de la nivelul pleoapelor.

In functie de caz, inteventia se poate efectua numai asupra pleoapelor inferioare sau a celor superioare, dar in general se intervine chirurgical asupra tuturor celor patru pleoape.

Grasimea ofera un aspect de pleoapa lasata la nivelul pleoapei superioare si un aspect incretit la nivelul celei inferioare. Fenomenul apare la doamnele mai in  varsta si nu numai ca imbatraneste privirea, dar imbatraneste si foarte mult aspectul fetei.

Interventia se efectueaza fie sub anestezie locala, fie sub o anestezie generala (usoara), iar operatia dureaza in jur de doua ore cand se intervine la toate cele patru pleoape si o ora pentru doua pleoape. Prin interventia asupra ploepei superioare, este eliminat excesul de grasime si se repozitioneaza muschiul orbicular, iar prin interventia asupra pleoapei inferioare,  grasimea si pielea in exces sunt indepartate sau repozitionate, dupa care are loc retragerea pielii cu ajutorul liftingului sau laserului. Interventia estetica pentru modelarea pleoapelor nu trebuie sa lase, in mod normal, nicio urma vizibila.

Frecvent, postoperator umflarea pleoapelor si vanataile se mentin cam 2 zile dupa interventie. De asemenea, mai puteti simti o usoara jena in momentul in care strangeti pleoapele si tulburari de vedere. Firele sunt scoase, de obicei, la 4 – 5 zile dupa operatie, iar revenirea la locul de munca poate fi luata in considerare dupa o saptamana. Machiajul este posibil la zece zile dupa efectuarea interventie.

blefaroplastieSfaturi preoperatorii:

– cereti parerea la mai multi chirurgi esteticieni inainte de a efectua interventia.

– nu beti si nu mancati nimic  cu cel putin sase ore inainte de operatie.

– nu luati aspirina su alte medicamente care au in componenta lor aspirina cu o saptamana inainte de efectuarea interventiei.

– renuntati la fumat cu cel putin doua saptamani inainte de efectuarea interventiei, deoarece fumatorii sunt mai predispusi la aparitia complcatiilor

Recuperarea postoperatorie dureaza cam o saptamana, dar rezultatele interventiei se vor vedea cam in trei luni, timp in care va trebui sa va protejati ochii cu ajutorul ochelarilor de soare si sa ascundeti urmele interventiei cu ajutorul machiajului.

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.