Alegerea perdelei perfecte pentru living

Share Button

Pentru multi dintre noi, alegerea perdelelor este considerat un lucru neesential, fiind lasat catre finalul procesului de amenajare. Vom constata apoi ca alegerea perdelei perfecte nu e un chiar o banalitate precum pare la o prima vedere, acestea fiind obiectul de decor care ne va scoate incaperea in evidenta, dandu-i un plus de personalitate.

Daca nu stiati deja, perdelele pe langa rolul decorativ au si un important rol functional. Ele ne asigura intimitatea de care avem nevoie in anumite momente si tot cu ajutorul lor putem controla fluxul de lumina care dorim sa ne patrunda in locuinta. Daca decorarea dormitorului si a bucatariei nu ridica probleme deosebite, alegerea perdelelor pentru living constituie o adevarata provocare.

perdele pentru living
Daca adeptii stilului minimalist refuza folosirea perdelelor in living, cei mai conservatori sunt fani declarati ai acestora si nu gresesc deloc. In primul rand o perdea deasa tine departe privirile curioase ale celor din exterior. In al doilea rand este o solutie eleganta prin care putem sa mascam caloriferele, care nu de putine ori sunt in antiteza cu restul camerei. Un al treilea motiv si poate cel mai important este ca o perdea aduce un plus de caldura si eleganta livingului.

Paleta cromatica

In ceea ce priveste culoarea perdelelor care va vor infrumuseta livingul, trebuie avuta in vedere culoarea peretilor si a mobilierului. Cea mai corecta alegere ar fi achizitionarea unor perdele in ton cu restul camerei. Daca esti o persoana mai indrazneata, poti alege o culoare contrastanta, insa doar daca in incapere nu sunt folosite mai multe nuante de culori.

Nota bene: in living nu isi au locul perdele cu imprimeuri si/sau motive florale.

Materialul

Este un alt aspect important de care trebuie sa tineti cont cand va hotarati sa redecorati camera de zi. Daca iluminatul natural este deficitar, este indicat sa alegeti o perdea usoara, diafana. Perdelele grele pot fi folosite cu succes in spatii largi. Iar daca va doriti un living rustic, puteti alege perdele din in sau canepa.

Dimensiunile perdelei

Ca si standard unanim acceptat, lungimea perdelei trebuie sa fie de 2.2 ori mai mare decat lungimea galeriei. Cat despre inaltime, in living trebuie imperativ sa alegeti perdele pana la nivelul pardoselii. Acest lucru aduce un plus de eleganta si creeaza impresia de spatietate.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.