Izolarea socială – o cauză sau un efect al depresiei?

Share Button


Umbra întunecată a izolării sociale urmărește tot mai des generațiile actuale. Respingerea poate fi o cauza principală a depresiei și implicit a retragerii și depărtării de mediul social. Deseori își găsește originile în copilărie sau adolescență din diferite cauze, iar cel mai frecvent se reflectă din respingeri repetate și incapacitatea de integrare într-un grup.

Incertitudinea apare la întrebarea dacă adaptarea socială provoacă depresie/anxietate sau survine în urma depresiei/anxietății. Mai pe scurt este vorba dacă problema se regăsește în mentalitatea celor din jur prin nefericitul aspect de confruntare cu medii nepotrivite sau este o problemă personală care denotă acțiuni ce influențează percepțiile generale.

Cert este că indiferent de motivul izolării sociale se poate ajunge la o pierdere a identității în timp. Sentimentul de anxietate și neacceptare transformă majoritatea persoanelor în ceva bazat pe percepții false asupra realității. Un sfat poate fi acela de a nu renunța la principiile pe care sunt construite părerile despre viață și în acest fel mai devreme sau mai târziu, grupurile care au aceleași concepte se atrag ca un magnet. Cu alte cuvinte cine se aseamănă se adună.

Cauzele izolării sociale și depășirea sentimentului de neîncredere

Emoțiile ce provoacă inconfort psihic se rezumă în special pe teama de a nu fi judecat, respins, jignit, umilit, cu atât mai mult aceste stări sunt observabile în cazul persoanelor care au un istoric bazat pe păreri de acest gen provenite din mediul exterior. În ultimul timp, dorința de integrare a devenit un trend, chiar dacă punctele comune sau discuțiile nu coincid cu cele ale prietenilor din anturaj.

Calea aceasta de a mulțumi pe toată lumea indiferent de consecințe și de cât de obositor este poate duce în timp la sentimentul de pierdere a sinelui. În situații avansate este recomandat a se apela serviciile unui specialist, mai cu seamă Centrul Psihologic PsihArt este o soluție de obținere al acestui confort de a fi din nou ceea ce ne-a definit ca persoane și nu ceea ce ne-a făcut un anumit grup să înțelegem că suntem.

Serviciile și colecția de fotografii din cadrul paginii oficiale ale Centrului specificat, un loc sigur de a exprima emoțiile în mod confidențial se pot vizualiza pe https://www.psihart.ro/ . Izolarea socială are drept consecințe și vizarea acceptării unei probleme și optarea pentru serviciile profesioniste.

Această idee că nu este nicio problemă și psihologul nu are ce să rezolve este un concept provenit din educația transmisă și se bazează mai mult pe mentalități cu prejudecăți. Discuțiile cu un psiholog au rolul de ghid către sine mai mult decât rezolvarea situației prin oferirea unor soluții concrete. Rezultatele prezintă un succes însemnat tocmai prin faptul că reglementarea prezintă nota personală a persoanei afectate și nu dintr-o listă cu ce trebuie de făcut.

Bineînțeles, această regăsire a sinelui și dobândirea încrederii se desfășoară controlat, din aproape în aproape până ce barierele acumulate își diminuează intensitatea. Comunicarea activează centrul creierului spre gândire. Izolarea socială duce la depresie în schimb și fără să fie o problemă fondată în copilărie deoarece mediul exterior este unul dinamic. Singurătatea cauzează efectul de neîncredere și societatea poate deveni copleșitoare, fapt determinat de lipsa altor percepții din jur.

Astfel, pe https://www.psihart.ro/ se pot face programări de ședințe într-un cadru confortabil, sigur, confidențial care nu fac altceva decat sa transforme percepțiile proprii, regăsite frecvent în bucla neîncrederii în soluții optime în care activitățile zilnice își pot relua cursul.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.