Știați că un sugar nu trebuie să plângă mai mult 2 ore pe zi?

Share Button

Un bebeluș plânge foarte des pentru a-și manifesta orice disconfort sau necesitate pe care o are. El plânge imediat ce se naște și despre acest lucru se spune că fortifică plămânii și chiar așa este dacă se ține cont de faptul că în acel moment (chiar după naștere) prin țipăt se produc primele respirații profunde și are loc distensia plămânilor cu aer – lucru foarte important pentru sănătatea acestora. După această etapă plânsul are o altă semnificație și nu mai este valabilă aceasta cu dezvoltarea plămânilor.

Un sugar trebuie lăsat să plângă câte un pic, dar nu mai mult de 2 ore pe zi. Desigur trebuie mare atenție la felul cum se manifestă plânsul, să nu fie vorba de geamăt, de un țipăt cauzat de o suferință, sau de o stare de iritabilitate cu tremurături. Toate acestea pot semnala anumite suferințe care trebuie luate în serios, copilul trebuie dus în astfel de cazuri la medic.

Principalele motive pentru care un sugar plânge

 • Prin plâns nou-născutul va semnala o suferință a sa, un disconfort pe care îl are.
 • Un bebeluș plânge când are senzația de frig sau când îi este foarte cald.
 • Când trebuie să fie schimbat de scutecul murdar și simte o senzație de usturime cauzată de urina de pe pielea sa.
 • Un bebeluș plânge când este flămând.
 • Dacă simte că este singur va plânge să fie luat în brațe. Se liniștește atunci când simte mirosul pielii mamei sale.
 • Un bebeluș va plânge dacă este îngrijit de o persoană neîndemânatică.

umorul la copii

 • Un bebeluș va plânge și fără să aibă vreo afecțiune sau disconfort, tocmai din cauza faptului că dezvoltare neurologică specifică vârstei nu îi permite să se exprime altfel decât prin plâns; astfel, plânsul determinat de durere sau disconfort este diferit de cel specific comunicării, iar datoria părinților este să învețe să identifice diferențele dintre cele două.
 • Dacă îl deranjează o cută a scutecului poziționat greșit.
 • Dacă este înfășat prea strâns.
 • Dacă are o poziție incomodă în pat.
 • Dacă are colici abdominale sau are o senzație de disconfort din cauza iritației la popou.
 • Dacă aude anumite zgomote puternice în cameră sau se trezește brusc din somn.
 • Simte dacă stă lângă o persoană nervoasă și începe să se agite și el, să plângă.
 • Plânge și țipă când are o problemă de sănătate.

În primele săptămâni de viață un sugar poate avea anumite crize de sughiț. Pentru a-l ajuta să se calmeze mama îl va ține cu abdomenul lipit de burta sa și așa prin căldură și apăsare locală, piele pe piele, sughițul se va ameliora, se va schimba poziția bulei de aer care excită nervul frenic al reflexului de sughiț. La sugarii de 2-3 luni apar și anumite tremurături ale bărbiei, care pot îngrijora mamele și care sunt cauzate de senzația de frig, când aceștia sunt ținuți dezbrăcați sau li se face baie.

Dacă un sugar țipă intens sau dacă plânsul său este ca un geamăt trebuie dus la medic deoarece este posibil să sufere de o anumită afecțiune sau boală. Un sugar poate țipa foarte tare și când vrea să fie alăptat sau luat în brațe, sau are un disconfort care îl face să fie nefericit (ex. nu a fost schimbat la timp de scutecul murdar).

Un bebeluș va plânge foarte mult și la botez. Se știe că plânsul micuțului la botez este normal, el poate să plângă și înainte de botez dar și după ce a fost botezat. Botezul se face pentru ca micuțul să fie ferit de rele și creștinat. La botez preotul va face și taina mirungerii cu Sfântul și Marele Mir, botezul fiind primul ritual creștin important din viața unui copil.

Părinții sau și nașii trebuie să știe ce trebuie sa conțină trusoul de botez necesar la acest eveniment important din viața copilului: o pânză de mir, un prosop mare cu capișon pentru bebeluș, o fașă mare pentru botez și un prosop pentru preot, printre altele. Nașa trebuie să fie pregătită să preia bebelușul cu prosopul de la preot după ce acesta îi face băița în cristelniță. Cu toate acestea, este indicat ca mama micuțului să intervină la un moment dat pentru a-l calma din plâns.

Asigură-te că bebelușul tău se încadrează în tiparul celor două ore de plâns pe zi, încercând să fii atent la semnalele pe care ți le oferă și înțelege că primele 3 luni din viața micuțului vor fi cele mai stresante pentru părinți; apoi, de la lună la lună, micuțul va plânge din ce în ce mai puțin. În caz că situația vă scapă de sub control, nu ezitați să contactați medicul.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.