Semne si simptome sarcina

Share Button

Primele semne si simptome de sarcina pot fi diferite de la o femeie la alta si la sarcini diferite ale aceleiasi femei.

Daca credeti ca primul semn ca  ati putea fi insarcinata este intarzierea menstruatiei, va inselati. Oboseala si starea de somnolenta sunt simptome apar cu mult inainte de intarzierea  menstuatiei. La aproximativ 2 sapt de la fertilizare, embrionul incepe sa va consume din calorii si automat va seaca de energie si astfel apare starea de oboseala si epuizare .

Pe langa aceste semne de oboseala poate sa mai apara si o dorinta continua de a dormi, deoarece nivelul crescut de progesteron are un efect sedativ.

simptome sarcina Un alt semn al faptului  ca este posibil sa fiti insarcinata sunt modificarile aparute la nivelul sanilor. Sanii mariti si intariti, sfarcuri sensibile sau inchise la culoare, sanii durerosi si umflaturile de pe areole (tuberculii lui Montgomery) marite sunt semn ca ati putea fi insarcinata, deoarece majoritatea schimbarilor hormonale care se produc in timpul sarcinii se rasfrang asupra lor.

Secretie excesiva de mucus cervical poate reprezenta un semn ca sunteti insarcinata, deoarece acest lucru se datoreaza tot cresterii nivelului de progesteron.

Urinarea frecventa poate aparea cam la o saptamana dupa ce a avut loc fecundarea.  Acest lucru apare datorita faptului ca embrionul incepe sa secrete hormonul de sarcina hCG, si vezica se irita datorita cresterii cantitatii de sange din zona pelviana.

Cand raman insarcinate, unele femei pot resimti crampe similare cu cele menstruale si dureri pelviene. Acest lucru ar trebui sa le ingrijoreze, deoarece exista pericolul pierderii sarcinii. Daca durerea este insotita si de o sangerare, trebuie mers neaparat la un medic ginecolog.

Semne de sarcinaNu trebuie insa sa va speriati, deoarece si o usoara sangerare, de culoare roz, ce-i drept, poate fi un simptom de sarcina. Aceasta apare la aproximativ 8-10 zile de la ovulatie si este cauzata de implantarea ovulului fertilizat, acesta lipindu-se de peretele  uterului. Aceasta poarta numele de sangerare de implantare.

Greata  si starile de voma, provocate de mirosul fin, sunt un simptom care se intalneste la 85 % din femeile care ar putea fi insarcinate. Puteti observa ca mirosuri care nu v-au deranjat vreodata, cum ar fi cel de tigara, cel al anumitor mancaruri si chiar cel de parfum, acum va  provoaca valuri de greata, care pot sa apara in orice moment al zilei.

Durerea de cap poate fi si ea un semn de sarcina, pentru sa s-ar putea sa apara datorita cresterii nivelulul de sange, fapt cauzat de schimbarile hormonale.

Ameteala si chiar lesinurile provocate de scaderea tensiunii pot fi considerate simotome timpurii de depistare a unei sarcini.

Poftele sau modificarile gustului ( datorita unui gust metallic care apare in gura) pot fi un simptom de sarcina, datorita cresterii nivelului de hormoni din sange si care se reflecta in saliva.

Si constipatia poate fi  un semn ca ati putea fi insarcinata, cu conditia sa nu fi avut astfel de probleme pana in momentul de fata.

Schimbarile frecvente de dispozitie din senin, fara nici un motiv si trecerea de la ras la plans si invers, sunt si ele un semn bun de luat in calcul.

Daca va monitorizati temperatura bazala, si stiti ca este crescuta usor doar dupa ovulatie, dar observati ca  nu mai revine la normal, atunci acesta poate fi un indiciu bun ca sunteti insarcinata.

Vezi si http://www.romaniatv.net/simptome-sarcina-cand-este-cazul-sa-te-ingrijorezi-si-cand-nu_117172.html

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.