Refacerea sanilor si a vaginului dupa nastere

Share Button

Perioada cat sunteti insarcinata, nasterea si alaptarea modifica o parte din elementele structurale ale organismului proaspetei mamici, acestea neputand sa isi capete formele avute inainte.

Pentru a redeveni supla si atragatoare cum erati inainte de sarcina, exista numeroase programe de chirurgie estetica, dar este recomandat sa asteptati cel putin sase luni dupa ce ati nascut, pentru a vedea cum se reface organismul in mod natural.

Atat alaptarea, cat si sarcina in sine, duc la o creste in volum a sanilor. Pentru femei care, prin structura lor, nu au un decolteu prea vizibil, aceasta nu ar fi o problema, ci chiar un avantaj. Problema apare dupa incetarea alaptarii, atunci cand sanii isi mai pierd din volum, iar pielea ramane intinsa.

Pentru a avea din-nou niste sani fermi si atragatori, se poate apela la un estetician, pentru una din pocedurile:

–          Mamoplastia de augumentare ( practic un implant cu silicon ) pentru marirea sanilor, si astfel dispare  imaginea de “ sani lasati “

–          Mamoplastia de reductie sau reductia sanilor, care trebuie facuta numai dupa stabilizarea hormonala, deoarece atat in timpul sarcinii cat si post partum, marirea sanilor se poate datora si unei dereglari hormonale

–          Mastopexia  sau ridicarea sanilor

Tot datorita unei sarcini, abdomenul, soldurile si coapsele pot fi afectate de aparitia zonelor adipoase foarte inestetice. Uneori, aceste zone, nu pot fi indepartate cu ajutorul exercitiilor fizice specifice si dietelor.

refacerea dupa sarcinaPentru a avea din nou un posterior bombat si foarte atragator si pentru nu-l acoperi cu o esarfa atunci cand mergeti la piscine, puteti apela la chirurgia estetica astfel: pentru solduri si coapse se poate apela la liposuctie, iar pentru abdomen la abdomenoplastie.

Nasterea normala isi poate pune amprenta si asupra aparatului genital. Aceata depinde de varsta si capacitatea de refacere a muschilor. Apare asa numitul fenomen de relaxare vaginala, ceea ce poate determina o pierdere a calitatii actului sexual sau dureri la nivelul vaginului.

Nici modificarile exterioare ale organului genital feminin datorate unei nasteri nu sunt de neglijat.

Gimnastica aerobica in apa este  recomandat dupa nastere pentru reabilitarea perineului, daca acesta nu a suferit o ruptura.

Cicatricele lasate de ruperea de perineu sau spatiul mare intre labile mari si labile mici sunt usor de refacut cu ajutorul chirurgiei estetice prin asa-numitele proceduri de remodelare genitala.

Acestea se pot aplica la interior – vaginoplastia sau reajustarea vaginului, sau la exterior – labiloplastia si remodelarea intregii zone pubiene.

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.