Pedichiura si frumusetea picioarelor

Share Button

Chiar daca nu ies mai mereu in prim plan, picioarele nu trebuie sa fie neglijate in programul general de ingrijire. Ingrijirea picioarelor trebuie facuta in primul rand  din motive care tin de sanatate, iar in al doilea rand din motive estetice, deoarece un picior  intretinut si curat, poate arata foarte senzual.

Pentru inceput, folositi o piatra ponce, pentru a va face gomajul picioarelor ( calcaiele si degetele), iar apoi oferiti-le diverse tipuri de ingrijire: baie a picioarelor, masaj sau masca de hidratare.

Daca nu aveti nici timp si nici bani pentru a va delecta cu o pedichiura facuta de un profesionist intr-un  salon, nu trebuie sa intrati in panica, deoarece puteti face fara probleme acest lucru si la domiciliu, astfel:

– se indeparteza lacul vechi de pe unghii cu ajutorul unui disc impregnat cu un pic de dizolvant (acetona nu este indicata).

– se pregateste o baie de picioare (intr-un lighean sau in partea de jos a cazii de baie). In apa calda este ideal sa adaugati cateva picaturi de uleiuri esentiale sau pietricele spumante. Apoi, inmuaiati picioarele in combinatia obtinuta pentru cateva minute, timp in care vi se vor inmuia cuticulele si veti putea sa va taiati unghiile.

Dupa aproximativ 15 min, stergeti-va picioarele bine si impingeti cuticulele din jurul unghiilor cu un betisor de cimisir, fara sa le taiati.

Puteti incepe sa va taiati unghiile, dar aveti grija sa rotunjiti usor marginile, pentru a evita cresterea unghiilor in carne. Marimea ideala pentru o unghie la picioare nu trebuie sa depaseasca varful degetului si nici sa se indoaie in jos.

Dupa ce ati terminat taiatul unghiilor, piliti-le usor, urmarind forma pe care le-ati dat-o (rotunjirea lor).

Aplicati o crema hidratanta si masati-va picioarele pana la glezna.

In final, pentru un aspect senzual aplicati un lac de unghii, folosind „un separator intre picioare” sau o oja.

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.