O dieta echilibrata, cea mai buna sursa de vitamine

Share Button

Este foarte important sa stiti ce alimente sunt o sursa buna de vitamine. Institutul National de Sanatate a stabilit doza zilnica recomandata pentru majoritatea vitaminelor existente, si recomanda un regim alimentar sanatos, echilibrat si variat pentru a satisface aceste nevoi. Aceste doze recomandate sunt diferite pentru fiecare persoana  si variaza in functie de varsta, sex si multi alti factori. Nici cantitatea de alimente consumate nu este aceeasi pentru o femeie tanara ca  pentru un barbat de 70 de ani.

continut alimenteCunoasteti continutul alimentelor prelucrate

Vitaminele continute in produsele alimentare prelucrate sunt de obicei indicate pe ambalaj, sub forma unui tabel nutritional . Acest tabel este foarte important si permite oamenilor sa stie exact cantitatea de vitamine pe care o consuma pentru fiecare aliment. Informatiile nutritionale sunt adesea reprezentate ca un procent din doza zilnica recomandata, pentru toate vitaminele si minerale din alimente.

Acest lucru permite evaluarea valoarii nutritive a alimentelor, in scopul de a orienta alegerea catre produse de calitate.

alimente evitateAlimentele care trebuie evitate sau privilegiate

Exista o serie de produse care ar trebui consumate in cantitati foarte limitate, pentru a asigura un regim alimentar echilibrat. Inca o data, analizele nutritive prezente pe ambalajele alimentelor permit cunoasterea cantitatilor de elemente nedorite continute in produse. Sarea si grasimile sunt de obicei elemente care ar trebui sa fie consumate in cantitati foarte limitate, in scopul de a mentine un regim alimentar echilibrat si o stare buna de sanatate.

Multi oameni confunda substantele nutritive si vitaminele atunci cand consulta tabelele nutritive. Producatorii de alimente industriale stiu ca se cauta in primul rand mineralele si vitaminele in tabelele nutritionale, inainte de aflarea continutului de sare sau grasimi.

Fibrele sunt elemente importante de care consumatorii le sunt din ce in ce mai interesati. Acestea sunt esentiale pentru sanatate si ar trebui sa fie consumate in mod regulat printr- un regim alimentar echilibrat si variat.

carentele de vitamineCarentele de vitamine

O persoana care urmeaza un regim alimentar, indiferent din ce motiv, ar trebui sa fie mai atenta la calitatea hranei pe care o consuma, pentru a evita riscul de carente de vitamine sau minerale. Unele alimente contin mai multe tipuri de substante nutritive, iar acest lucru este valabil si pentru vitamine. Astfel poate fi dificil pentru o persoana sa acopere cerintele zilnice de vitamine, minerale si nutrienti, daca nu poate manca anumite tipuri de alimente.

Suplimentele de vitamine pot fi o modalitate foarte buna de a obtine un regim alimentar sanatos si echilibrat, pentru persoanele care nu isi pot satisface nevoile, prin aportul zilnic recomandat de un regim alimentar normal. Suplimentele pot fi, de asemenea, utile pentru persoanele care se hranesc in anumite momente deoarece aportul zilnic recomandat variaza de-a lungul vietii, in functie de mai multi factori, inclusiv starea generala de sanatate.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.