Ne despartim sau ramanem impreuna?

Share Button

„In marea majoritate a relatiilor de cuplu la un moment dat sau chiar de mai multe ori se ajunge la o intrebare critica:ne despartim sau ramanem impreuna?

Din smerita mea experienta as vrea sa impartasesc cateva intrebari cheie care pot duce la un raspuns corect, sanatos, bun, cum vrei tu sa-i spui pentru toti cei implicati.

1. Amandoi vor sa fie impreuna cu adevarat si sunt dispusi sa munceasca pentru asta sau problema e ca unul chiar nu mai vrea deloc sa fie in acea relatie?

Multe cupluri se despart din motive tampite, cand problema lor nu e nici lipsa atractiei, nici compatibilitatea ci pur si simplu nu sunt educati legat de cum se depasesc crize in relatii, ce sunt limbajele de iubire, care-i treaba cu valorile fiecaruia, ce inseamna diferentele de personalitate.

Alte cupluri sunt toxice si de acolo se pleaca in general cat mai repede sau drumul acelor oameni impreuna s-a incheiat temporar sau pentru totdeauna. 

In relatii devenite toxice  o despartire amiabila e cel mai bun scenariu.

prietenie si relatii

2. Va pasa de nevoile celuilalt sau defapt totul e o manipulare pentru a lua mult de la celalalt si a da cat mai putin inapoi?

De obicei fiecare spune :” Am dat totul!!!”

Si celalalt spune :” Dar nu mi-ai dat ce aveam nevoie”

E important sa existe discutii in care sa fie clar ce are de dat fiecare dar mai mult, ce NU poate sa dea.

Aceste lucruri nediscutate duc la frustrari si o lupta furioasa pentru putere din care toti ies terminati si plin de furie si agresivitate.

Accepta ce ti se da cu bucurie, fii recunoscator si apreciaza in loc sa faci reprosuri pentru ce nu ti se da.

In acelasi timp, esti dator sa te faci pe tine fericit deci ce nu poti sa primesti de la partener dar ai nevoie trebuie sa cauti in alta parte pentru sanatatea ta psihica, sufleteasca si fizica.

3. Stii si esti dispus sa asculti cu adevarat ce spune celalalt?

Nu doar sa taci si sa dai din cap, ci sa asculti cuvintele, energie, limbajul corpului, continutul a ce spune celalalt fara ca emotiile sau gandurle tale sa strice procesul.

Asta se invata dar e esential pentru ca provocarile din relatii sa poata fi depasite.

Daca urmaresti doar sa iti impui punctul de vedere, sa cauti erori si greseli in ce face si spune celalalt, sa cauti modalitati de a exploata slabiciunile, iesi repede din relatie si nu mai tortura pe nimeni.

A asculta inseamna sa ACCEPTI fara sa comentezi ce isi doreste cu adevarat celalalt. Si tu si el aveti dreptul sa va doriti lucruri care nu sunt neaparat comune.

Daca vreti amandoi sa fiti impreuna chiar daca sunt probleme, daca sunteti dispusi sa va ascultati cu adevarat si sa acceptati nevoile partenerului si sa il incurajati sa si le satisfaca, atunci nu e nevoie sa va despartiti.

INCA 🙂

Daca totusi se ajunge acolo…

Intr-o relatie de cuplu exista un initiator si un abandonat.

Si doamne ajuta ca exista initiatorul pentru ca datorita lui se incheie relatii toxice care ofera sansa tuturor sa evolueze in loc sa se autodistruga.


Initiatorul despartirii are un proces de 6-12 luni in care trece prin toate dilemele, chinurile, confuzia si incearca sa spuna partenerului ce vrea diferit, schimbat insa nu reuseste sa transmita sau nu este inteles sau de obicei ambele.

Apoi, epuizat, initiatorul cu procesele terminate, pleaca si nu se mai uita inapoi. Pentru el, e gata.

In acel moment, cel abandonat DE ABIA ISI INCEPE procesul, de la zero.

In mod sanatos, 3-6 luni.

Cand doi oameni se despart, cel care pleaca si-a stabilit deja planul, cel abandonat se trezeste instant intr-un proces pe care eu il numesc purgatoriul sufletului.

De ce inveti si vindeci trecand prin acest purgatoriu depinde viitorul relatiilor tale precum si intreaga calitate a vietii tale.

Asa cum poate ti-am mai spus, urmeaza perioada relatiilor de cuplu in calatoria mea si a comunitatii Personalitate alfa.

Cand ma uit la toata munca mea din urma realizez cum se aranjeaza totul precum piesele unui puzzle.

Lucrez cu oameni pe relatii de cuplu mai mult in ultimele 3 luni decat in ultimii 2 ani la un loc si in cele mai multe cazuri, problemele DIN cuplu nu sunt probleme DE cuplu ci probleme PERSONALE care se rasfrang asupra cuplului.

– dependente
– lipsa de implinire
– stres
– lipsa banilor
– sanatate afectata
– baterii golite
– stil de viata epuizant si distructiv
– lipsa vocatiei si a implinirii in munca
– lipsa de dezvoltare personala
– lipsa de evolutie spirituala

Pana sa ajungem la relatii e cale lunga si da, e comod sa pretinzi ca daca partenerul sau relatia ar fi altfel viata ta ar fi mai usoara.

Ar fi ideal ca partenerul sa fie milionar, fitness model, liber si disponibil toata ziua ca sa iti ofere tie toate serviciile, atentia, iubirea, sexul de care ai nevoie, cand ai nevoie si cum ai nevoie.

Doar ca nu e 🙂

El e cam ca tine si daca isi face dezvoltarea personala si evolueaza, te va parasi pentru ca devii o piatra de moara la gatul lui.

Partenerul e un om pe care l-ai atras ca sa va vedeti defectele mai bine si sa vi le lucrati pentru a deveni oameni mai buni.

Daca ratezi defectele tale care ies la suprafata in relatia de cuplu, ai ratat sensul relatiei si relatia devine toxica si dupa despartire vei intra in alta relatie si vei urma acelasi tipar.

Asadar, toata munca si cartile, cursurile sub umbrela Personalitate alfa au fost create pentru a duce un om la nivelul la care este suficient de bine sufleteste, material, fizic, mental ca sa poata atrage parteneri de calitate si pentru a putea hrani relatiile si pentru a putea evolua IMPREUNA cu partenerul. ”

Sursa: primit pe email de la Pera Novacovici 

https://www.facebook.com/novacovici

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2013 FUEL THEMES. All RIGHTS RESERVED.